Zemřela Bonnie Pointer. Zpěvačce z Pointer Sisters bylo 69 let

Vydáno 09.06.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Ve věku 69 let zemřela zpěvačka Bonnie Pointer. Proslavila se v rodinném podniku Pointer Sisters po boku svých sester, má za sebou ale také úspěšnou sólovou kariéru.

Zemřela Bonnie Pointer. Zpěvačce z Pointer Sisters bylo 69 let Zemřela Bonnie Pointer. Zpěvačce z Pointer Sisters bylo 69 let

"Jsme zdrceni. Jménem mých sourozenců a celé naší rodiny, tentokrát vás žádáme o modlitbu," uvedla pro agenturu Associated Press sestra zemřelé zpěvačky Anita Pointer.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Bonnie Pointer začala se svou sestrou June zpívat po klubech v kalifornském Oaklandu v roce 1969, později se k nim přidaly další mladší Anita i Ruth. 

Největší popularity Pointer Sisters dosáhly v 70. letech, kdy za skladbu Fairytale obdržely svou první Grammy, následovaly ještě dvě další.

Bonnie Pointer později rodinný podnik opustila, aby se mohla věnovat sólové dráze. Úspěch kapely ale pokračoval i během 80. let a od roku 1994 mají hvězdu na chodníku slávy v Hollywoodu. Z původních sestavy dnes v kapele zpívá pouze Ruth Pointer, která vystupuje se svou dcerou a vnučkou.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Pointer Sisters, Bonnie Pointer

zavřít