Panic! At The Disco končí, rozpad potvrdil zpěvák Brendon Urie

Vydáno 25.01.2023 | autor: Tomáš Kocian

Panic!At The Disco oficiálně ohlásili konec. Sestava, která byla aktuálně spíše sólovým projektem Brendona Urieho, to právě skrze zpěváka oznámila na Instagramu. S fanoušky se rozloučí na turné v únoru a březnu.

Panic! At The Disco končí, rozpad potvrdil zpěvák Brendon Urie Panic! At The Disco končí, rozpad potvrdil zpěvák Brendon Urie

Původní sestava Panic! At The Disco se dala dohromady skoro před dvaceti lety v Las Vegas. Její první album A Fever You Can´t Sweat Out obsahuje jeden z největších hitů formace I Write Sins Not Tragedies. Píseň, v jejímž videoklipu hraje hlavní roli nevěrná nevěsta a všude okolo se ochomýtá mnoho prapodivných lidí z pantoptika, navázala na modernizovanou emo scénu a parta si tak získala velkou fanouškovskou základnu. 

S druhým albem přišly v kapele personální obměny. Ještě před nahráním byl odejit baskytarista Brent Wilson, nahradil ho Jon Walker. Ono druhé album bylo pro kapelu prokletím, protože po jeho vydání odchází jak Walker, tak i kytarista Ryan Ross. Důvodem byla výrazná změna hudebního stylu. Panic! At The Disco ještě vydali třetí a čtvrtou desku, obě však velký úspěch nesklidily. 

V roce 2015 už byl z Panic! At The Disco jen one-man project Brendona Urieho a kapela nabrala ryze popový směr.  Písně jako High Hopes, Hallelujah nebo Me, na které spolupracoval s Taylor Swift, byly velkými stadionovými hity, navázat však na předešlou slávu kapely již nedokázaly. Loňská nahrávka s názvem Viva Las Vengeance zůstane tou definitivně poslední. Již za měsíc k ní startuje evropské turné se stejnojmenným názvem, které sice Českou republiku míjí, zastávek v okolních zemích je však více než dost. 

Instagramový příspěvek přišel jako blesk z čistého nebe. Brendon Urie to nazval jako konec jedné kapitoly. Ta další by měla být ve znamení dítěte, které spolu s manželkou zpěvák čeká. ,,Snažili jsme se si to nechat pro sebe, i když někteří z vás se to možná doslechli... Se Sarah velmi brzy čekáme dítě! Vyhlídka být otcem a sledovat, jak se moje žena stává matkou, je plná pokory a vzrušení Těším se na toto další dobrodružství."

,,Děkuji vám všem za vaši obrovskou podporu v průběhu let. Seděl jsem tady a snažil jsem se přijít na perfektní způsob, jak to říct, a opravdu nedokážu slovy vyjádřit, co vše pro nás znamenalo. Ať už jste zde od začátku nebo nás teprve nacházíte, bylo mi potěšením sdílet nejen pódium s tolika talentovanými lidmi, ale také sdílet náš čas s vámi. Těším se, až uvidím všechny v Evropě a Velké Británii na poslední společné cestě. "

Text: Tomáš Kocian, foto: FB Panic! At The Disco - Jake Chamseddine
Témata: FB Panic! At The Disco, Brendon Urie, rozpad, konec

zavřít