Hans Zimmer ovládne pražskou O2 arenu

Vydáno 05.11.2015 | autor: redakce

Možná nejvýznamnější filmový hudební skladatel současnosti, Hans Zimmer, přijede 7. května 2016 koncertovat do Prahy. Show autora hudby k filmům Piráti z Karibiku, Temný rytíř, Šifra mistra Leonarda, Lví král, Počátek, Rain Man či Sherlock Holmes se uskuteční v O2 areně. Zimmer zahraje společně s mnohačlennou hudební skupinou, symfonickým orchestrem ČNSO a pěveckým sborem ty nejlepší skladby ze své tvorby.

Hans Zimmer ovládne pražskou O2 arenu Hans Zimmer ovládne pražskou O2 arenu

Zimmer přijede do Prahy koncertovat v rámci své první světové tour, kterou oficiálně ohlásil v Londýně. Společně s padesátičlenným hudebním tělesem sám zahraje na několik nástrojů a jako lídr celé show představí nejzásadnější skladby své tvorby. Těleso, se kterým Zimmer pojede turné, je poskládáno z předních světových hudebníků, které doplní Český národní symfonický orchestr.

Ennio Morricone zahraje v Praze skladby z Tarantinova nového filmu poprvé živě

Turné je diváky velmi očekávané a v některých evropských metropolích byly vstupenky téměř ihned vyprodány. V Čechách se předprodej spustí 11. listopadu v síti Ticketportal. Kromě Prahy se Zimmer představí například v Londýně, Berlíně, Paříži, Vídni, Krakově nebo Sofii.

Původem německý autor Hans Zimmer je považován za jednoho z nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby naší doby. Během své kariéry na sebe upozornil především díky filmové hudbě a spolupráci s nejvýznamnějšími režiséry světa. Nejzásadnější filmy, ke kterým složil hudbu, jsou snímky Lví král, Piráti z Karibiku, Gladiátor, Počátek, Šifra mistra Leonarda, Pearl Harbor, Hannibal, Tenká červená linie, Interstellar nebo Rain Man. Poslední jmenovaný film byl pro Zimmera přelomovým dílem ve světě filmové hudby, který mu otevřel dveře do prostředí velkofilmů.

tz, jm

zavřít