Hymnu zapěje Lady Gaga. Bidena do úřadu uvedou Foo Fighters, Bruce Springsteen, Justin Timberlake a další hvězdy

Vydáno 19.01.2021 | autor: redakce

Demokratický politik Joe Biden se 20. ledna 2021 oficiálně stane 46. prezidentem Spojených států amerických. Slavnostní uvedení do úřadu se vzhledem k pandemii tentokrát obejde bez davů, hudební čísla se odehrají před opevněným Kapitolem i v online prostoru.

Hymnu zapěje Lady Gaga. Bidena do úřadu uvedou Foo Fighters, Bruce Springsteen, Justin Timberlake a další hvězdy Hymnu zapěje Lady Gaga. Bidena do úřadu uvedou Foo Fighters, Bruce Springsteen, Justin Timberlake a další hvězdy

„Je mi obrovskou ctí, že se můžu 20. ledna připojit k inauguraci Joea Bidena a zazpívat národní hymnu,“ oznámila Lady Gaga na Twitteru. Americká zpěvačka má s písní Hvězdami posetý prapor již zkušenosti, přednesla ji například v roce 2016 při finále amerického fotbalu Super Bowl.

RECENZE: Lady Gaga se na novém albu pere se životem a tančí

Mezi dalšími muzikanty, kteří doprovodí Joea Bidena do Bílého domu, jsou Foo Fighters, Bruce Springsteen, Jennifer Lopez nebo zpěvák a herec John Legend. Justin Timberlake zazpívá píseň Better Days, jíž složil spolu se zpěvákem a skladatelem Antem Clemonsem během lockdownu a volební probíhající volební kampaně.

Hodinu a půl dlouhý program Celebrating America bude moderovat herec Tom Hanks a kromě hudebníků vystoupí další hosté s proslovy. Show bude možné sledovat přes streamovací služby, jako je například server YouTube. Začne v úterý 20. ledna 20.00 amerického času, tedy ve středu ve dvě hodiny ráno středoevropského.

V roce 2021 vydají alba Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Sting, Serj Tankian a další nadpis odkazu

Hlavní hudební vystoupení jsou plánována v okolí Kapitolu, přípravy ale komplikují bezpečnostní opatření, která přišla po rabování příznivců Donalda Trumpa v budově, kde zasedají obě komory amerického kongresu.

„Tohle jsou nejdůležitější volby našich životů a stát stranou pro nás není možností,“ vyzývala kapela Fall Out Boy na Twitteru k podpoře Joea Bidena během volební kampaně. Chicagská rocková čtveřice vystoupila spolu Cher a dalšími muzikanty na pre-inaguarčním koncertu We The People, který se odehrál 19. ledna 2021 v online prostoru. 

oh, red, foto: archiv iREPORT
Témata: Lady Gaga, Jennifer Lopez, Foo Fighters, Cher, Fall Out Boy, Joe Biden

zavřít