John Cale dorazí do Prahy, v Divadle Archa představí album Mercy

Vydáno 31.10.2022 | autor: redakce

Velšský zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista, producent a zakladatel Velvet Underground John Cale se po pěti letech opět vrátí do České republiky. Za doprovodu svého bandu vystoupí 1. března v Praze v Divadle Archa. Sebou přiveze písně z nového alba Mercy, které vyjde na začátku příštího roku.

John Cale dorazí do Prahy, v Divadle Archa představí album Mercy John Cale dorazí do Prahy, v Divadle Archa představí album Mercy

Hudebník John Cale dokazuje, že věk je v jeho případě pouhé číslo. Koncertuje, skládá a aktivně se věnuje své kariéře, což dokládá i právě probíhající turné po Velké Británii. U nás, tehdy ještě v Československu, vystoupil poprvé v roce 1992 v Paláci Lucerna. Od té doby se do Čech vrátil několikrát, včetně koncertu obnovených Velvet Underground v roce 1993, u jejichž zrodu stál.

V první den Metronome festivalu vystoupili Massive Attack, John Cale i Tom Odell

„Mám rád Prahu a české publikum. Za posledních patnáct let jsem si zvykl počítat Prahu mezi pět nebo šest míst, kam se těším nejvíc,“ řekl v roce 2006 v rozhovoru pro iDnes. „Věříme, že tyto věty stále platí, a že si příznivci Johna Calea opět přijdou na své. A jsem ráda, že vystoupení proběhne v Divadle Archa. Pro mě to bude takové rozloučení s tímto prostorem v jeho současné podobě, kde jsme udělali řadu krásných koncertů,“ říká za pořádající agenturu 10:15 Entertainment Milena Palečková.

Během březnového vystoupení určitě dojde i na představení nového alba Mercy, jehož vydání je plánováno na 20. ledna 2023. Cale se svými spoluhráči pro něj připravil dvanáct původních písní. Jako první počin z alba pustilo vydavatelství Domino Records videoklip Story of Blood.

TZ, foto: 1015 Entertainment
Témata: John Cale, Velvet Underground, Mercy, Praha, Divadlo Archa

zavřít