Jubilejní 60. ročník Českého slavíka opanovali Bílá, Ztracený, Kabát i ATMO Music

Vydáno 12.11.2022 | autor: redakce

Český slavík se dočkal svého jubilejního šedesátého ročníku. Slavnostní večer opanovala Lucie Bílá, která zvítězila v kategorii Zpěvačka roku a stala se Absolutní slavicí. Ocenění se dočkali také Marek Ztracený, jehož skladba Originál byla zvolena Nejoblíbenější písničkou posluchačů rádia Impuls, Kabát, ATMO Music nebo Calin.

Jubilejní 60. ročník Českého slavíka opanovali Bílá, Ztracený, Kabát i ATMO Music Jubilejní 60. ročník Českého slavíka opanovali Bílá, Ztracený, Kabát i ATMO Music

Slavnostním večerem v pražském Foru Karlín provázeli Ondřej Sokol s Alešem Hámou, ze zákulisí se pak v pravidelných intervalech hlásila Tereza Pergnerová se svými hosty. Vedle předávání ocenění se Český slavík nesl ve znamení vzpomínání na zesnulou Hanu Zagorovou, kterou Monika Absolonová uctila vystoupením s písní Rybičko zlatá, přeju si. Několikrát padlo také jméno Karla Gotta. Do Síně slávy vstoupil Jiří Suchý.

Absolutní slavicí se stala Lucie Bílá, která rovněž v kategorii Zpěvačka roku obsadila první místo. Na trůn se vrátila poté, co minulý rok zvítězila Ewa Farna. Ta letos skončila na druhé příčce. Bronzovou slavicí se stala Eva Burešová, kterou televizní diváci mohou znát ze seriálu Slunečná nebo Zoo.

Ocenění za Zpěváka roku si odnesl Marek Ztracený, jeho skladba Originál se zároveň stala Nejoblíbenější písničkou posluchačů rádia Impuls. Stříbrným zpěvákem se stal Vojtěch Dyk, bronzovým Richard Krajčo.

Rockoví Kabáti jsou Skupinou roku, stříbrní byli Mirai a na třetí pozici dvojici doplnili Kryštof. Mezi hip hopery a rapery zvítězila sestava ATMO Music, druhý byl Calin, který se rovněž stal Objevem roku, a třetí skončil Marpo, jenž je aktuálně na turné se svým Troublegangem.

Během večera vystoupil Jiří Korn, Mirai, Ewa Farna, Dara Rolins, Lucie nebo Marek Ztracený. Titulní skladbu Českého slavíka, kterou byl ceremoniál zahájen, složil Ondřej Brzobohatý.

red, foto: Facebook TV Nova
Témata: Český slavík, Lucie Bílá, Ewa Farna, Eva Burešová, Marek Ztracený, Vojtěch Dyk, Richard Krajčo, Kabát, Mirai, Kryštof, ATMO Music, Calin, Marpo

zavřít