Kanadští Men I Trust dorazí příští rok do České republiky

Vydáno 15.07.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Kanadská indie pop kapela Men I Trust se vrátí do České republiky. V pondělí 22. února odehraje koncert v útrobách Rock Café, kde představí i své nejznámější skladby Show Me How nebo Numb.

Kanadští Men I Trust dorazí příští rok do České republiky Kanadští Men I Trust dorazí příští rok do České republiky

Naposledy se Men I Trust podívali do Prahy v květnu minulého roku, kdy vyprodali koncert v Chapeau Rouge. Nyní se chystají na evropskou část svého turné, v rámci kterého se do tuzemska podívají znovu.  S sebou si přivezou i nové album Oncle Jazz, první, na němž se podílela i zpěvačka a kytaristka skupiny Emma Proulx.

Publikum žádné, energie plno. Mydy zahráli v Rock Café

Kapelu Men I Trust založili v roce 2014 Jessy Caron a Dragos Chiriac. Výrazně prorazit se jí podařilo o dva roky později, kdy se ke skupině nastálo přidala i zpěvačka a kytaristka Emma Proulx. Společně začali nahrávat nové vřelé písně jako Lauren nebo You Deserve This, které inspirovala krajina kolem domovského Montrealu. Svépomocí vydané skladby vždy sdíleli ruku v ruce s videoklipy, které sami režírovali.

Klíčové byly pro kapelu i pozvánky na festivaly jako Coachella, Jazzový festival v Montrealu nebo na hlavní stage Camp Flog Gnaw Carnival festivalu, který kurátoroval Tyler The Creator. Ten si kapelu zamiloval na Instagramu, kde ji také sám kontaktoval.

První album se zpěvačkou Emmou Proulx Oncle Jazz měla kapela původně představit v Praze už minulý rok v květnu ve vyprodaném klubu Chapeau Rouge, vydání dvaasedmdesátiminutového alba se i kvůli častému koncertování protáhlo o půl roku a kapela jej pustila do světa až v září 2019.

Nahrávka obsahuje i nové verze některých starších písní jako Show Me How nebo Numb a kapele se na ní dle vlastních slov podařilo vychytat originální zvuk, který sama popisuje jako vřelý, útulný mix popových melodií s jazzovými rytmy a flow proudící řeky.

Text: TZ

Témata: Men I Trust, Rock Café, Chapeau Rouge

zavřít