Kytarista Jeff Beck chystá koncert v Praze. Doprovodí ho Johnny Depp

Vydáno 08.06.2022 | autor: redakce

Osminásobný držitel Grammy a člen rockové síně slávy Jeff Beck přijede 11. července do Fora Karlín se speciálním hostem, hercem a muzikantem Johnny Deppem. Ten s ním v roce 2020 nahrál skladbu Isolation, v červenci vydávají společné album, nedávno odehráli několik koncertů v Anglii a v londýnském Royal Albert Hall za ovací fanoušků a hudebních kritiků a po tomto úspěchu se Depp přidává k Beckovi na celé evropské tour!

 

Kytarista Jeff Beck chystá koncert v Praze. Doprovodí ho Johnny Depp Kytarista Jeff Beck chystá koncert v Praze. Doprovodí ho Johnny Depp

Jeff Beck naposledy koncertoval v České republice v roce 2014. Tento koncert bude stejně tak unikátní, jako je spojení Beck & Depp! Turné doprovází Rhonda Smith na baskytaru, Anika Nilles na bicí a Robert Stevenson na klávesy.

Johnny Depp potěšil fanoušky na KVIFF, v Karlových Varech uvedl film Hrnec zlaťáků

Johnny Depp, který dříve spolupracoval s Beckem na skladbě Isolation vydané v roce 2020, nedávno vystoupil s Beckem na jeho několika koncertech ve Spojeném království, včetně dvou vystoupeních v londýnské Royal Albert Hall, které bylo fanoušky a kritiky velmi pozitivně hodnoceno.

Beck o Deppovi poznamenal: "Před pěti lety mi Johnny zaklepal na dveře šatny v Japonsku a od té doby jsme se spolu nepřestali skvěle bavit!" Depp dodal: "Je mi mimořádnou ctí hrát a psát hudbu s Jeffem, jedním ze skutečných velikánů a někým, koho mám teď tu čest nazývat svým bratrem."

Jeff Beck, který si vybudoval jednu z nejvlivnějších kariér v rockové historii, je všeobecně uznáván jako jeden z nejtalentovanějších a nejvýznamnějších kytaristů na světě a hrál po boku těch největších velikánů rocku, bluesu a jazzu.

Během své více než padesátileté hudební kariéry získal Beck neuvěřitelných osm cen Grammy, časopis Rolling Stone ho zařadil mezi „100 nejlepších kytaristů všech dob“ a dvakrát byl uveden do Rock&Rollové síně slávy. Jednou jako člen Yardbirds a poté znovu jako sólový umělec.

TZ, foto: promo
Témata: Jeff Beck, Johnny Depp, Praha, Forum Karlín, koncert

zavřít