Metallica přerušuje turné. James Hetfield se vrací na odvykací léčbu

Vydáno 29.09.2019 | autor: Aleš Harazim

Metallica je nucena přerušit turné v Austrálii a na Novém Zélandu. Kapela oficiálně uvedla, že James Hetfield se kvůli závislosti na alkoholu vrací do léčebny.

Metallica přerušuje turné. James Hetfield se vrací na odvykací léčbu Metallica přerušuje turné. James Hetfield se vrací na odvykací léčbu

O tom, že zpěvák James Hetfield je na odvykací léčbě, informovala Metallica na svých webových stránkách jmény Larse Ulricha, Kirka Hammetta a Roberta Trujilla.

LIVE: Metallica v Letňanech - Grandiózní show s pyrotechnikou, lasery a výbornými písněmi rozpálila 70 tisíc lidí

"Je nám velice líto, že musíme naše fanoušky a přátele informovat o odložení australského a novozélandského turné. Jak možná víte, náš brácha James bojuje už několik let se závislostí. Bohužel musí znovu nastoupit na odvykací léčbu."

Hetfieldův boj se závislostí byl docela dobře zdokumentován ve filmu Some Kind Of Monster z roku 2004. Na odvykací léčbu nastoupil po vydání filmu.

Když se ho reportéři zeptali, zda je složité se takto na sebe dívat, odpověděl jim: "Častokrát se na to nekouká snadno, když se vidíte v takovém stavu. Ale zjistil jsem spoustu věcí, kterou na sobě nemám rád, což je pozitivní."

Text: Aleš Harazim, foto: Lukáš Knoll

Témata: Metallica, James Hetfield, závislost, turné

zavřít