Michal Hrůza oslaví v Rudolfinu 20 let na scéně. Vystoupí se symfonickým orchestrem

Vydáno 29.08.2017 | autor: redakce

K nové desce Sám se sebou, jarnímu zámeckému turné a podzimní koncertní šňůře si Michal Hrůza k letošní oslavě 20 let na hudební scéně nadělil také tři unikátní koncerty se symfonickými orchestry. Poslední z nich proběhne 5. října v pražském Rudolfinu. Příští rok, 9. března, vystoupí Hrůza na předávání hudebních cen Žebřík.

Michal Hrůza oslaví v Rudolfinu 20 let na scéně. Vystoupí se symfonickým orchestrem Michal Hrůza oslaví v Rudolfinu 20 let na scéně. Vystoupí se symfonickým orchestrem

Po vystoupení s Karlovarskou filharmonií a dětským sborem Coro Piccolo na MFF Karlovy Vary a koncertu s Janáčkovou Filharmonií a Olgou Königovou na Colours of Ostrava vystoupí Michal Hrůza také v Praze. Zahraje 5. října v Rudolfinu s Kapelou Hrůzy, s ženským symfonickým orchestrem Bon Art Pops Orchestra a dětským sborem Coro Piccolo pod vedením dirigenta Martina Hyblera.

RECENZE: Michal Hrůza se inspiroval za polárním kruhem i filmy. Na nové desce je Sám se sebou

"Máme připravený repertoár na dvě hodiny, dvacet skladeb, které pro symfoniky rozepsal náš klávesista Karel Heřman. V programu zazní skladby, které jsem napsal ještě v devadesátých letech, novější z mé sólové dráhy, ale i ukázka písní z letošního alba Sám se sebou. Na koncert v Rudolfinu se po předchozích dvou parádních zkušenostech se symfoniky nesmírně těším," říká Michal Hrůza.



Koncert v Rudolfinu začne ve 20:30 a ojedinělý koncept slibuje neopakovatelnou atmosféru a silný zážitek. Na jediném pódiu stane 51 členek Bon Art Pops Orchestra, 50 dětí z Coro Piccolo, Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy
a průběžně spolu s nimi hosté koncertu - zpěvačky Lenka Dusilová, Klára Vytisková a Olga Königová, které si s Hrůzou a hudebníky zazpívají duety.

Michal Hrůza interview: Občas v životě nevíme, co chceme

Po koncertu v Rudolfinu vyrazí Michal Hrůza s kapelou na první - podzimní - část turné po kulturních domech a klubech, na kterém představí nové album Sám se sebou. V roli supportu pojede kapela Ille Olgy Königové. Druhá část tour proběhne na jaře 2018, v březnu a dubnu.



Vstupenky na koncert v Rudolfinu je možné zakoupit v síti Ticketportal. Kapacita je omezena - v prodeji je necelých 900 míst. Všechny tři koncerty Michala Hrůzy s Kapelou Hrůzy a symfonickými orchestry vznikly ve spolupráci s agenturami Soundmachine a Bon Art. Mediálními partnery koncertu v Rudolfinu je Česká televize, Hitrádia a iReport.

Michal Hrůza a Kapela Hrůzy budou také jedním z koncertních hostů Hudebních cen Žebřík - 9. března 2018 v DEPO2015 v Plzni. Půjde o jediný koncert v tomto regionu.

tz, jm, foto: Ondřej Pýcha

Témata: Michal Hrůza, Kapela Hrůzy, Rudolfinum, Žebřík

zavřít