Mňága a Žďorp má náhradu za Martina Knora. Jakub Červinka hrával s ETC a Sto zvířaty

Vydáno 17.01.2024 | autor: iREPORT

Mňága a Žďorp dva týdny po oznámení odchodu spoluzakladatele Martina Knora přichází se jménem kytaristy, který ho v sestavě nahradí. Nově bude s Petrem Fialou a spol. brázdit republiku Jakub Červinka. Hrával ve Sto zvířatech nebo ETC.

Mňága a Žďorp má náhradu za Martina Knora. Jakub Červinka hrával s ETC a Sto zvířaty Mňága a Žďorp má náhradu za Martina Knora. Jakub Červinka hrával s ETC a Sto zvířaty

Valašsko-meziříčská kapela Mňága a Žďorp na začátku ledna oznámila odchod spoluzakladatele Martina Knora. Na otázku, zda ho na postu kytaristy někdo nahradí, odpovídá sestava nyní. Do jejích řad vstupuje Jakub Červinka, který do konce minulého roku působil u Sta zvířat a v minulosti hrával také s ETC. „Už jsme společně zkoušeli a bylo to moc fajn,“ hlásí Petr Fiala.

Mňágu a Žďorp opouští spoluzakladatel a kytarista Martin Knor

Zároveň se znovu vyjádřil k odchodu Knora, který spousta fanoušků nese s velkou nelibostí. „Bez něj už to nebude ono,“ napsal na Facebook Tomáš. Další uvedli, že si začali všímat, že se v poslední době kytarista na koncertech příliš nebaví.

„Pro většinu z vás to bylo nečekané a nepříjemné překvapení. Takže bych rád dodal ještě jednou tohle. Pro nás ani pro Martina to zas tak nečekané nebylo. Tomuto kroku předcházelo v minulých minimálně sedmi letech několik dlouhých rozhovorů, aby se věci změnily k lepšímu,“ přiznal Fiala dlouhodobé problémy.

S novým kytaristou se nyní Mňága a Žďorp připravuje na nadcházející koncerty. Už 9. února čeká skupinu vystoupení v Ostravě, 14. března se podívá do Brna a následovat budou Kladno, Tábor, Klášterec nad Ohří, Plzeň, Hradec Králové nebo Pec pod Sněžkou, kde Mňága zahraje na konci března.

Jak navíc Fiala prozradil, s plnou vervou se nyní pouští také do psaní nového alba, které by chtěla kapela příští rok v lednu nahrát a následně pustit do světa.

red, foto: FB Mňágy a Žďorp, David Webr, Martin Hanáček
Témata: Mňága a Žďorp, Petr Fiala, Jakub Červinka, Martin Knor

zavřít