Multiinstrumentalista JMSN představí Praze svůj barevný vnitřní svět

Vydáno 22.03.2024 | autor: iREPORT

„Na všechny ty nástroje jsem se naučil hrát prostě proto, že jsem je chtěl mít ve svých písních,“ prozrazuje na sebe multiinstrumentalista JMSN. Jeho vlastní jméno je Christian Berishaj, pochází z amerického Detroitu a jeho tvorbu poznáte podle podmanivého, jemného a bohatého hlasu, vrstevnaté aranže i rytmu v jeho písních – právě tím vás okamžitě uvede do příjemné, místy až vášnivé nálady. Už 23. března zahraje v pražském Rock Café.

Multiinstrumentalista JMSN představí Praze svůj barevný vnitřní svět Multiinstrumentalista JMSN představí Praze svůj barevný vnitřní svět

Hudební nástroje se mu dostaly pod ruku už jako malému, ze sklepa domu jeho matky se linul rámus, který pak JMSN s postupem času přetvořil v krásnou harmonii. Hudba byla pro Christiana formou eskapismu pryč ze špinavého, industriálního Detroitu.

Švýcarská disco bomba Carvel' míří do pražského Rock Café

Po DIY koncertech v různých opuštěných budovách a spolupráci s labely Atlantic Records a Universal Motown vydává JMSN album Priscilla, kterým proráží do širšího povědomí a za které sklízí chválu – a to i od velkých ryb v hudební branži. Od té doby Christian posouvá své umělecké hranice dál a dál. Vždycky jsem tíhl k tomu, co bylo nezařaditelné, popisuje JMSN jak svou vlastní tvorbu, tak hudebníky, kteří ho inspirují.

Do Prahy, kde zahraje 23. března v Rock Café, přijíždí JMSN s novým albem Soft Spot, které otevírá emocionálně nabitým sborem a dále nás provádí smyslným R&B protkaným prvky housu, ale i garage nebo experimentálním potemnělým groovem a romantickou country baladou.

TZ, foto: archiv JMSN
Témata: JMSN, Christian Berishaj, USA, Rock Café

zavřít