Na Eurovizi bude Česko reprezentovat Aiko

Vydáno 13.12.2023 | autor: iREPORT

Reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest bude v příštím roce zpěvačka Aiko. Do mezinárodního finále se probojovala s písní Pedestal, s níž se bude snažit uspět mezi dalšími šestatřiceti zeměmi. V českém kole porazila Mydy, Lenny nebo Elly.

Na Eurovizi bude Česko reprezentovat Aiko Na Eurovizi bude Česko reprezentovat Aiko

Hlasovat mohli fanoušci v aplikaci Eurovize celkem sedm dní. Druhé místo bere Elly, třetí skončily Mydy, které následovali Tom Sean a Lenny. Dále se o post českého reprezentanta v mezinárodní soutěži ucházeli také Gianna Leo a Tomas Robin.

Hlasování v českém kole Eurovize odstartovalo. O postup bojují Lenny, MYDY, Elly i Tom Sean

Aiko soutěžila s písní Pedestal. Je hymnou o sebelásce, zdůrazňuje odhodlání upřednostňovat nezávislost. A také to, jak je důležité se postavit tváří v tvář nepřízni osudu a jakýmkoliv toxickým vztahům.

Zpěvačku mohou televizní diváci znát ze soutěže Česko Slovenská Superstar, kde se v roce 2018 dostala do semifinále. V tomtéž roce vydala své debutové EP, následovala alba Expiration a Fortune’s Child.

„Celkově dorazilo 98 tisíc hlasů. Každý druhý den hlasování vedl někdo jiný. Jsme nadšení, že můžeme začít s Aiko pracovat na jejím vystoupení, které bude jistě skvělé. Jsem přesvědčený, že Česko bude moci být na výsledek hrdé,“ uvedl Kryštof Šámal, vedoucí české delegace.

Příští kolo Eurovize se bude konat ve švédském Mälmu. Semifinálová kola proběhnou 7. a 9. května, finále je pak plánováno na sobotu 11. května.

red, foto: Kubo Križo
Témata: Eurovision Song Contest, Eurovize, Aiko, Pedestal, reprezentace

zavřít