Na festivalu Colour Meeting v Poličce zahrají Lenka Dusilová, Katarzia nebo Dubioza Kolektiv

Vydáno 13.07.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Colour Meeting chystá už svůj sedmnáctý ročník. Ve dnech 24. a 25. července v Poličce vystoupí například Lenka Dusilová, Katarzia nebo Zvíře jménem podzim. Přichystán je i bohatý divadelní program.

Na festivalu Colour Meeting v Poličce zahrají Lenka Dusilová, Katarzia nebo Dubioza Kolektiv Na festivalu Colour Meeting v Poličce zahrají Lenka Dusilová, Katarzia nebo Dubioza Kolektiv

Vzhledem světové pandemii koronaviru byla pro programového ředitele Dušana Svíbu skladba interpretů složitější než obvykle. Letos je oproti minulým létům program složen především z domácích interpretů, což však dle počtu prodaných vstupenek hudebním fanouškům příliš nevadí.

Sólová Lenka Dusilová čarovala ve veselském Kafé v kině

Poslední červencový víkend přivítají v Poličce například Lenku Dusilovou, Katarziu, Amelii Sibe, na cenu Vinyla nominovanou Palmu nebo tureckou zpěvačku Ilaey. S novými alby dorazí Bert & Friends, slovenský rapper Čavalenky, písničkář David Pomahač nebo legendární Hm…

Překvapením festivalu je bosenská hvězda Dubioza Kolektiv, která napříč kontinentem vyprodává haly a stadiony. „Kvůli absolutní nejistotě, kterou zažívají všichni pořadatelé, jsme byli postaveni před rozhodnutí vystoupení Dubiozy zrušit, nebo čekat do posledního okamžiku a doufat. Vybrali jsme si tu druhou možnost, přání se přece plní,“ přiblížil Svíba.

Na Colour Meeting zahrají také Zvíře jménem podzim, bluesman Jan Fic nebo stoupající elektro naděje Bratři. Nový projekt Letní kapela představí na festivalu Jaromír 99 a dorazí také maďarské trio Terra Profonda a česko-běloruská avantgarda Zabelov Group. Na tvrdší notu zahraje post-punková formace Rány těla i olomoučtí rockeři Lee.

Chybět nebudou ani divadelní představení. Návštěvníci se mohou těšit na Divadlo Víti Marčíka, Divadlo Líšeň, Divadlo Kejklíř a Divadlo Pruhované panenky.

Text: TZ, Andrea Štipčáková

Témata: Colour Meeting, Lenka Dusilová, Katarzia, Dubioza Kolektiv, Zvíře jménem podzim

zavřít