Nové desky: Jarek Nohavica vzdává hold Porubě, Taylor Swift zpívá o reputaci

Vydáno 06.11.2017 | autor: redakce

Listopadové albové hody pokračují. Novinky představí fanouškům ostravský bard Jaromír Nohavica, slovenská hvězda Celeste Buckingham, bývalý zpěvák Blue Effect Honza Křížek a živák přihazuje Jana Kirschner. Zahraniční scénu reprezentuje Taylor Swift

Nové desky: Jarek Nohavica vzdává hold Porubě, Taylor Swift zpívá o reputaci Nové desky: Jarek Nohavica vzdává hold Porubě, Taylor Swift zpívá o reputaci

Jaromír Nohavica - Poruba

Pět let po předchozím řadovém albu Tak mě tady máš se Jaromír Nohavica vrací s novými písněmi. Názvem alba Poruba odkazuje k místu, které má spjaté s mnoha zásadními okamžiky svého života. Na natáčení si Nohavica přizval dlouholetého koncertního partnera - polského akordeonistu Roberta Kuśmierského a znamenitého hráče na percuse a bicí Pavla Plánku. Společně nahráli celkem 13 písní, z nichž některé už zpěvák představil na nedávném koncertě v pražské O2 areně. 

Nové desky: Na začátku listopadu potěší fanoušky Škwor, Slza i Sam Smith

 

Taylor Swift - Reputation

Stará Taylor Swift je mrtvá, a to nejenom podle hlášky z prvního singlu Look What You Made Me Do, ale i podle dosavadních ukázek. Vedle veleúspěšného pilotu totiž novým, rapem ovlivněným zvukem překvapil i další song ...Ready For It?. Minulého alba Swift s názvem 1989 se prodalo přes 10 milionů kopií a tentokrát se očekává podobný úspěch. Klip k pilotnímu singlu zlomil v srpnu rekord v počtu přehrání za 24 hodin na YouTube, když dosáhl na více než 40 milionů zhlédnutí.

Koncertní tipy roku 2018: Uvidíme v Česku Pink, Nine Inch Nails nebo Taylor Swift?

 

Celeste Buckingham - Bare

Celeste Buckingham přichází rok po výběrovce The Best Of Celeste s novým studiovým albem Bare. Vznikalo v průběhu roku 2017 v bratislavském studiu Littlebeat v produkci Martina Šrámka, Andreje Hrušky a Mateje Mikloši. Obsahuje deset anglicky zpívaných skladeb. Sama Celeste album vnímá jako hudební odraz její proměny z dívky v ženu. Deska podle ní vystihuje obnaženost, autentičnost a intimnost jejích hudebních výpovědí z období, kdy ji tvořila a nahrávala.

 

Honza Křížek - Honza Křížek

Honza Křížek se letos vůbec poprvé představuje se svou sólovou autorskou tvorbou. Křížek jej kompletně nahrál a nazpíval ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla (Mean Messiah), který zároveň na nahrávku přispěl skladbou Planety. Ta je společně s covervezí pro nejednu generaci zásadního songu Slunečný hrob s hostujícím Michalem Pavlíčkem jedinou písní, pod níž není Honza podepsán coby autor. Aktuálně Křížek novinku připomíná singlem Protiklad.

 

Jana Kirschner - Živá

Více než dvouhodinové koncertní album dokumentuje tři turné (Moruša: Biela/2013, Moruša: Čierna/2015 a Takmer Sólo/2016). Ta Kirschner absolvovala v období čtyř let. Živá obsahuje 22 skladeb, mezi nimi písně jako Modrá, Pokoj v duši, Sama, Duch mesta, Miluješ nemiluješ, Na Čiernom koni, Krajina rovina a další. Dvojalbum je přehlídkou nových aranžmá Janiných skladeb, propracovaných kompozic, ale i citlivě zpracovaných verzí známých hitů.

 


Dále vychází:

 

Témata: nové desky, Jaromír Nohavica, Taylor Swift, Celeste Buckingham, Honza Křížek, Jana Kirschner

zavřít