Nové desky: Moby se vrací po roce, Marpo jako Dead Man Walking dokráčí až do O2 areny

Vydáno 05.03.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Globálně nejznámější interpret, který v těchto dnech vydal nové album, si říká Moby. Následuje ho elektronická legenda z Islandu GusGus, která nám v létě přiveze novinku představit na Colours of Ostrava. Z domácích jmen přichází s očekávanou deskou Marpo, činili se i Mirek Kemel a Michal Nejtek.

Nové desky: Moby se vrací po roce, Marpo jako Dead Man Walking dokráčí až do O2 areny Nové desky: Moby se vrací po roce, Marpo jako Dead Man Walking dokráčí až do O2 areny

Marpo - Dead Man Walking

Největší březnovou událostí v českých obchodech s hudbou je určitě vydání desky Marpa. Řadu skladeb jsme již mohli slyšet i vidět, vyšly totiž v předstihu jako singly rovnou s videoklipy. V tracklistu objevíme například duet s Lenny Kruh, který si vysloužil nominaci v anketě Žebřík. Dále na albu hostují Rytmus, Kali, IronKap či WHNT. Obsahuje třináct skladeb, křest proběhne v pražském Lucerna Music Baru 7. března. Svůj dosud největší koncert odehraje rapper 19. května v O2 areně. 

 

Moby - Everything Was Beautiful and Nothing Hurt

Hvězda devadesátých let a umělec mnoha pseudonymů se po roce vrací. Proslavil se zejména singly Why Does My Heart Feel So Bad? nebo Porcelain, ale jeho kvality jsou i dnes hodnoceny kladně. Album Everything Was Beautiful and Nothing Hurt obsauje dvanáct skladeb, song Like A Motherless Child jsme mohli slyšet už v prosinci, kdy vyšel i videoklip. Chvilku před vydáním nám Moby představil klip k This Wild Darkness. Album nabídl jak na různých hudebních platformách, tak online na YouTube.

Ambient, techno, kytary: 5 tváří hudebního chameleona Mobyho

GusGus - Lies Are More Flexible

Islandská elektronická legenda GusGus vydal již své desáté album nazvané Lies Are More Flexible. Formace, v jejímž čele stojí zakládající tandem, frontman Daníel Ágúst a Biggi Veira, desku představí na letošním ročníku Colours of Ostrava. Zahrnuje osm skladeb a vychází po čtyřleté studiové pauze. Jako jeho první ochutnávku GusGus vypustili singl Featherlight, zvukově epickou hypnotickou skladbu, která se například ve Švédsku stala nejstahovanější písní na iTunes.

 

Mirek Kemel – Ryby, raci

Mirek Kemel připravil nahrávku Ryby, raci téměř čtyři roky po CD Nic víc. Stejně jako na předchozích deskách, i tentokrát se Kemel, autor všech skladeb, rozhodl kráčet jiným směrem, než jak ho prezentují jeho populární karikatury. Písně se věnují vážným tématům a vztahům. Navíc, oproti předchozím albům, disponuje tato již v pořadí třetí řadovka daleko učesanějším aranžmá. Mirek Kemel potvrzuje, že to byl od začátku záměr.

TOP 6 videoklipů týdne: Paramore poukazují na falešné úsměvy, Eddie Stoilow hrají z hecu

Michal Nejtek - 8 For 3 And 4

Michal Nejtek je pianista, hráč na klávesové nástroje a skladatel. Absolvoval konzervatoř v Teplicích, Hudební fakultu AMU v Praze a Hudební fakultu JAMU v Brně. Píše symfonickou i komorní hudbu, věnuje se scénickým projektům. Na objednávku ND v Brně napsal operu Pravidla slušného chování v moderní společnosti. Teď jeho trio vydává nové album pod názvem 8 For 3 And 4, vychází na CD u Amplión Records. Jako hosta si Michal přizval renomovaného a osobitého kytaristu Jiřího Šimka.

 

Dále vychází:

  • Tory Lanez - Memories Don't Die
  • Superorganism - Superorganism
  • Andrew W.K. - You're Not Alone
  • Sebastien - Act Of Creation
  • Necrophobic - Mark Of The Necrogram

 Témata: nové desky, Moby, GusGus, Sebastien, Necrophobic, Tory Lanez, Andrew W.K., Marpo

tz, lš

zavřít