O účast v Eurovizi usilují Ben Cristovao, Olga Lounová, Elis Mraz nebo Barbora Mochowa

Vydáno 14.01.2020 | autor: redakce

Česká televize představila finalisty národního kola Eurovision Song Contest pro rok 2020. Na květnovou mezinárodní soutěž do Rotterdamu pojede Českou republiku reprezentovat někdo ze sedmičky vybraných jmen.

O účast v Eurovizi usilují Ben Cristovao, Olga Lounová, Elis Mraz nebo Barbora Mochowa O účast v Eurovizi usilují Ben Cristovao, Olga Lounová, Elis Mraz nebo Barbora Mochowa

O účast v evropském semifinále a finále se budou letos ucházet Ben Cristovao, Olga Lounová, Barbora Mochowa, Pam Rabbit, Karelll, Elis Mraz + Čis T a We All Poop. Soutěžní písně i s videoklipy budou představeny 20. ledna, kdy zároveň odstartuje hlasování v národním kole. Český reprezentant pro rok 2020 bude znám 3. února.

Lake Malawi skončili v Eurovizi jedenáctí. Vyhrálo Nizozemsko, Madonna podpořila Palestinu

Květnové semifinále a finále evropského klání se uskutení v Nizozemsku, protože v minulém roce zvítězil právě zástupce "země tulipánů" - Duncan Laurence s písní Arcade. Čeští zástupci Lake Malawi tehdy skončili celkově na jedenáctém místě, když bodovali více u národních porot než v hlasování televizních diváků. 

Co se týče finálových účastí, České republice se v posledních letech většinou daří. Ze semifinálového kola mezi nejlepší postoupili naši reprezentanti třikrát z posledních čtyř ročníků. V roce 2016 to historicky poprvé v české historii dokázala Gabriela Gunčíková, o dva roky později ji napodobil Mikolas Josef. Jeho šesté místo je dosud nejlepším českým výsledkem. V roce 2019 přidali třetí finálovou účast zmínění Lake Malawi

jm

Témata: Eurovize, Ben Cristovao, Olga Lounová, Barbora Mochowa, Karelll, Lake Malawi, Mikolas Josef, Gabriela Gunčíková

zavřít