Ben Cristovao do finále Eurovize nepostoupil

Vydáno 21.05.2021 | autor: redakce

Finále Eurovize proběhne bez české účasti. Zpěvák Ben Cristovao nepostoupil ze druhého semifinále, které se konalo ve čtvrtek 20. května v Rotterdamu. Na pódiu se předvedl se songem omaga.

Ben Cristovao do finále Eurovize nepostoupil Ben Cristovao do finále Eurovize nepostoupil

Ben Cristovao se do finále Eurovize nepodívá. Svým vystoupením s písní omaga zaujal sice netradičním outfitem z křišťálů a organické bavlny a sklidil i slušný aplaus, na postup však jeho výkon nestačil.

Letokruh dospěl konce. Marek Ztracený, Ben Cristovao, Lake Malawi a Kapitán Demo zakončili „největší“ tuzemský festival

Jako zástupce České republiky byl zpěvák zvolený už před dvěma lety. Minulý rok byla kvůli pandemii koronaviru soutěž zrušena, a tak byl letos v národním kole nominovaný znovu. Změnit musel pouze píseň, která nesmí být podle pravidel Eurovize komerčně vydána a zveřejněna před určeným datem. Původně měl Cristovao vystoupit se singlem Kemama.

Nejúspěšnějším českým účastníkem Eurovize tak nadále zůstává Mikolas Josef. Ten v roce 2018 zaujal publikum svou interpretací songu Lie To Me, která zahrnovala mimo jiné obtížné taneční prvky. Tenkrát v soutěži obsadil 6. místo. Postup do finále slavili před dvěma lety také členové Lake Malawi. Ti nakonec skončili jedenáctí.

red, foto: Tereza Slowiková
Témata: Ben Cristovao, Eurovize, omaga, Mikolas Josef, Lake Malawi

zavřít