Paul McCartney vydá sbírku písňových textů, čtenáře provede jeho životem

Vydáno 07.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Paul McCartney i přes koncertní pauzu nezahálí. Zatímco minulý rok vydal své třetí sólové album, letos si přichystal pro fanoušky další překvapení. Rozhodl se vydat knihu The Lyrics, která bude obsahovat slova celkem 154 jeho písní, jež čtenáře provedou významnými milníky hudebníkovy kariéry.

Paul McCartney vydá sbírku písňových textů, čtenáře provede jeho životem Paul McCartney vydá sbírku písňových textů, čtenáře provede jeho životem

The Lyrics vydá Paul McCartney v listopadu. Půjde o originálně pojatou knihu velmi blízkou autobiografii, která fanoušky provede zpěvákovým životem. Text každé ze 154 skladeb doplní zpěvákův komentář k jejímu vzniku, vzpomene také na další osoby, které se na knize podíleli, nebo na místa, kde vznikla. Její součástí budou také archivní fotografie či dopisy.

RECENZE: Nezdolný Paul McCartney natočil ze svého home office vydařené album, je plné lásky a optimismu

„Mnohokrát se mě ptali, jestli napíšu autobiografii. Nikdy ale nenadešel ten správný čas. Jediná věc, kterou bezpečně zvládám, ať jsem doma nebo na cestách, je psaní písniček. Když se někteří lidé dostanou do určitého věku, rádi si zaznamenávají událost za událostí do deníku, já nic takového ale nemám. Co mám, je spousta songů, jsou jich stovky. A ty mapují celý můj život,“ prozradil k chystané novince McCartney.

Jak uvedl vydavatel Allen Lane, jednotlivé texty budou uspořádány kaleidoskopicky, tedy dle abecedy. Čtenář se dočká jak prvního songu, který McCartney napsal, tak známých hitů The Beatles i skladeb z muzikantovy sólové kariéry.

McCartney řekl, že doufá, že kniha ukáže jeho písně a život lidem tak, jak ho nikdy předtím neviděli. „Snažil jsem psát o tom, co pro mě muzika znamená,“ uvedl. Zpěvák už dříve vydal několik knih, mezi nimi sbírku textů a básní Blackbird Singing nebo Hey Grandude! inspirovanou vztahem s jeho osmiletou vnučkou.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: Paul McCartney, The Beatles, The Lyrics

zavřít