Phil Collins odehrál s Genesis poslední koncert, už neudrží paličky na bubny

Vydáno 28.03.2022 | autor: redakce

Phil Collins během sobotního koncertu oznámil, že jde o jeho poslední vystoupení s Genesis a zřejmě také jako sólového umělce. Jak uvedl, po operaci se zády už v rukou neudrží ani paličky na bubny. Se smíchem dodal, že si teď bude muset najít „opravdovou“ práci.

Phil Collins odehrál s Genesis poslední koncert, už neudrží paličky na bubny Phil Collins odehrál s Genesis poslední koncert, už neudrží paličky na bubny

Phila Collinse už publikum na pódiu zřejmě neuvidí. Jak přiznal během sobotního koncertu v londýnské O2 areně, pro Genesis šlo o poslední vystoupení. A zřejmě také pro něj jako sólového umělce. Jednasedmdesátiletý umělec se tak rozhodl po dlouhých zdravotních problémech, které vyústily v operaci zad. Po ní už zpěvák nedokáže udržet v rukou paličky na bubny, hraní na něž se musel vzdát.

RETRO: Co to bylo za sedící studené čumáky? Phil Collins působil jako chlápek od vedle a odehrál prvotřídní popový koncert

Genesis v Londýně zakončili turné The Last Domino?, na které vyrazili v závěru minulého roku. Během něj musel Collins sedět na židli, po pódiu se pohyboval pouze s opěrnou holí. Pro kapelu šlo o první šňůru po dlouhých čtrnácti letech, že bude poslední, značil už při oznámení její název.

„Jde o konec jedné éry. Být svědkem této show, je opravdu památka na celý život. Navždy si tuto vzpomínku ponesu s sebou v srdci,“ napsala Collinsova dcera na svůj Instagram. „Na pódiu bylo tolik lásky. A ještě více v publiku, které nechtělo, aby tahle show skončila. Děkuji vám, Genesis, za vzpomínky, děkuji ti, tati, za to, že jsi pro mě takovou inspirací a děkuji ti, Nicu, za to, že můžu být tou nejpyšnější sestrou,“ dodala směrem k bratrovi, který s Genesis odehrál poslední koncerty.

Kapela se dala dohromady v roce 1967, s více než 150 miliony prodaných deset se řadí mezi třicet nejprodávanějších skupin všech dob. V roce 1998 obdrželi Genesis svou první Grammy. Z původních členů doposud zůstali v sestavě pouze Tony Banks a Mike Rutherford, Collins v ní začal hrát v roce 1970.

red, foto: FB Genesis, archiv iREPORT
Témata: Genesis, Phil Collins, konec, kariéra, Tony Banks, Mike Rutherford

zavřít