Zdravotní stav Phila Collinse je vážný, přestává se hýbat

Vydáno 10.03.2023 | autor: iREPORT

Stav Phila Collinse je velmi vážný. Informoval o tom v pořadu BBC Breakfast baskytarista Genesis Mike Rutherford. Už před dvěma lety si hudebník stěžoval, že v rukou jen stěží udrží bubenické paličky. Nadcházející turné pak absolvoval vsedě.

Zdravotní stav Phila Collinse je vážný, přestává se hýbat Zdravotní stav Phila Collinse je vážný, přestává se hýbat

Minulý rok absolvoval Phil CollinsGenesis turné. Od začátku bylo avizováno, že bude poslední v historii kapely, zároveň se ale mluvilo o jeho prodloužení. Kvůli zdravotním problémům Phila Collinse to však nebylo možné.

„Mám fyzické obtíže. Je to velmi frustrující. Chtěl bych tam nahoře, za bubny, sedět já. Stěží ale udržím v ruce paličku,“ prozradil v rozhovoru pro BBC už v roce 2021 Collins. Jeho nervovou soustavu poškodily operace zad, které absolvoval v letech 2009 a 2015.

Phil Collins odehrál s Genesis poslední koncert, už neudrží paličky na bubny

Především z fotografií a videí z koncertu v Berlíně z jara 2022 bylo znát, že se hudebník na pódiu už necítí komfortně. Z jeho tváře se dala vyčíst bolest. Během vystoupení sedával na židli a zvedal se jen zřídka. Jeho aktuální stav má být podle baskytaristy Mikea Rutherforda ještě vážnější. „Je mnohem nehybnější, než býval. Mrzí mě to,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro BBC Breakfast. „Dříve tvrdě pracoval. Čas doma si užívá,“ dodal s tím, že na veřejnost hudebník nevychází.

Genesis se dali dohromady v roce 1967. O jednatřicet let později obdrželi svou první Grammy, s více než 150 miliony prodanými deskami se řadí mezi třicet nejprodávanějších skupin všech dob. Mezi největší hity kapely patří Another Days in Paradise, Jesus He Knows Me, I Can´t Dance nebo Land of Confusion.

red, foto: FB Genesis
Témata: Genesis, Phil Collins, zdravotní potíže

zavřít