Plexis se rozpadají, zůstává pouze Petr Hošek

Vydáno 26.10.2021 | autor: redakce

Plexis tak, jak je fanoušci znají, jsou minulostí. Punková kapela složená ze čtyř členů oznámila prostřednictvím svých sociálních sítí rozpad, důvodem jsou odlišné představy jejích jednotlivých členů. Zůstává pouze zpěvák Petr Hošek, který aktuálně zkouší s novou sestavou.

Plexis se rozpadají, zůstává pouze Petr Hošek Plexis se rozpadají, zůstává pouze Petr Hošek

Kytarista Dušan Lébl, bubeník Martin Švec a basák Eda Fröhlich oficiálně ukončili své působení v Plexis. Důvodem jsou odlišné představy o fungování kapely. „Bereme to jako správné rozhodnutí,“ uvedli ve svém příspěvku na sociálních sítích. Ve formaci zůstává pouze Petr Hošek. „Přejeme mu krásnou, dlouhou uměleckou kariéru a ať je zdravej.“

Příběh českého hitu: Plexis - Půlnoční rebel

Zpěvák Petr Hošek aktuálně zkouší s novou sestavou. Plexis hraje bez členů, kteří chtěli odejít. Dnes byla první zkouška s těmi novými a můžete se těšit na punk jak sviň,“ uvedl muzikant s tím, že od března formace vyrazí na turné. Vrací se do ní kytarista Jan Jukl známý jako Johnny Chaos, který v roce 2017 dostal za vaření heroinu trest 46 měsíců ve vězení. Ke dvojici se připojí Bako Sandor a Filip Kolací.

 

Plexis vznikli v roce 1984. Začínali původně jako trio – jen zpěvák Hošek s baskytaristou Markem Sibřinou a kytaristou Martinem Báňovcem. V roce z kapely poslední zmiňovaní členové odešli, nahradili je basák Pavel Brož, kytarista Jan Jukl a bubeník Adolf Vitáček. V této sestavě Plexis nahráli první album Půlnoční rebel, postupně pak docházelo k dalším změnám na muzikantských postech.

Dušan Lébl a Martin Švec přišli do kapely v roce 1995, první společné album, které s Hoškem nahráli, se jmenovalo To. Basák Eda Fröhlich přišel do Plexis teprve před třemi lety. Jaký bude jejich osud, zatím není známo.

red, foto: archiv Rock Report a Plexis
Témata: Plexis, Petr Hošek, Dušan Lébl, Martin Švec, Eda Fröhlich, rozpad

zavřít