Queen vydali ztracenou píseň Face It Alone zpívanou Freddiem Mercurym

Vydáno 15.10.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Když Queen nahrávali v roce 1988 album The Miracle, přemýšleli, zda na ni zařadit skladbu Face It Alone. Ta se nakonec do finálního playlistu nedostala a na několik let upadla v zapomnění. Nyní se ji skupina rozhodla oprášit a vydat ji i se zpěvem Freddieho Mercuryho.

Queen vydali ztracenou píseň Face It Alone zpívanou Freddiem Mercurym Queen vydali ztracenou píseň Face It Alone zpívanou Freddiem Mercurym

Queen aktuálně chystají reedici alba The Miracle. Obsahovat bude šest nevydaných písní, ale i nahrávky konverzací ze studií v Londýně a Švýcarsku či hrubé mixy písní. Jako menší ochutnávku nyní Brian May a Roger Taylor vydávají ochutnávku v podobě písně Face It Alone.

RECENZE: Bohemian Rhapsody - Strhující zmrtvýchvstání rockové legendy jménem Freddie Mercury

Ačkoliv skladba ležela více než třicet let v šuplíku, fanoušci Queen o ní věděli. V minulosti se totiž část z ní objevila na internetu, kvalita nahrávky však byla opravdu špatná. Bývalí kolegové Freddieho Mercuryho si však řekli, proč ji neoživit? Vyčistili pěvecké linky a přidali nové části, znovu nahráli například kytary. Samotný text je o protivenstvích, kterým musí lidé čelit. Původně měla nahrávka deset minut, v nové verzi byla vydána jako čtyřminutová píseň.

Face It Alone je první písní s hlasem Mercuryho, kterou Queen vydali za posledních osm let. V roce 2014 vyšla deska Queen Forever, která obsahovala tři předtím neslyšené tracky Let Me In Your Heart Again, Love Kills a There Must Be More To Life Than This.

„Jsem šťastný, že náš tým v archivu našel právě tuto píseň. Po všech těch letech je skvělé slyšet nás čtyři pracovat ve studiu na výborném songu, který jsme ale nikdy nestihli dokončit. Až doposud,“ uvedl Brian May.

Freddie Mercury zemřel v roce 1991 ve svých 45 letech na komplikace spojené s onemocněním AIDS. May a Taylor i bez něj pokračují jako Queen, aktuálně v čele se zpěvákem Adamem Lambertem.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv Queen
Témata: Queen, Freddie Mercury, Face It Alone, The Miracle, Brian May, Roger Taylor

zavřít