Simply Red zahrají v Praze, vystoupí i Eddie Stoilow

Vydáno 22.10.2015 | autor: admin

Praha je na seznamu evropských měst, kam reformovaní Simply Red dorazí v rámci evropského turné, na kterém slaví 30. výročí svého založení. Letos vydali nové album Big Love, z něhož nějaká ukázka určitě také zazní. Hostem koncertu, který proběhne ve Foru Karlín 26. října, budou Eddie Stoilow.

Simply Red zahrají v Praze, vystoupí i Eddie Stoilow Simply Red slaví 30 let na hudební scéně

Od roku 1985, kdy vtrhli na hudební scénu se svou předělávkou soulové skladby Money’s Too Tight (To Mention), pro další vývoj skupiny klíčovou, vydali Simply Red následně v osmdesátých a devadesátých letech sérii významných klasických alb. Definovali tím styl britského r'n'b. Seznámili celou generaci posluchačů s krásou soulové hudby a samozřejmě s hlasem Micka Hucknalla.

Simply Red ovlivnili celou řadu nových umělců a kapel, které se k nim hlásí, a nyní procházejí jakousi renesancí - jsou znovu hodnoceni jako jedna z největších britských kapel.

RECENZE: Simply Red dělají hudbu stále s láskou

Kapela ukončila svou pětadvacetiletou, od svého počátku ničím nepřerušenou kariéru před pěti lety koncertem v londýnské O2 aréně, a nyní pro ni nastal ten správný čas vrátit se zpět na jeviště. Vstupenky se prodávají v síti Ticketpro za 1 490 Kč.

tz, jm

zavřít