Simply Red se vrátí do Prahy. Přijedou s novým albem Blue Eyed Soul

Vydáno 16.09.2019 | autor: redakce

Krátce po oznámení nového alba Blue Eyed Soul, které vyjde 8. listopadu, odtajnili Simply Red detaily svého chystaného turné v roce 2020, které čítá 33 koncertů v Evropě a Velké Británii. V Praze zahrají 22. listopadu 2020 ve Foru Karlín. 

Simply Red se vrátí do Prahy. Přijedou s novým albem Blue Eyed Soul Simply Red se vrátí do Prahy. Přijedou s novým albem Blue Eyed Soul

Jedna z nejúspěšnějších britských kapel nabídne fanouškům kromě skladeb z novinky i hity ze své dlouholeté a úspěšné kariéry, jako jsou Stars, Holding Back The Years, Fairground nebo Money’s Too Tight To Mention.

LIVE: Simply Red utopili své narozeniny v pomalém tempu

Mick Hucknall je skladatelem a kapelníkem Simply Red od samého začátku v roce 1985, od roku 1986 je pak podporován dlouhodobě působícím saxofonistou Ianem Kirkhamem. Současná sestava zůstává od roku 2003 konzistentní a nové turné odehrají klíčoví umělci této kapely.

"Chci, aby si užili hraní, aby davy vstávaly a tančily a aby do toho všichni vložili svá srdce. Je to všechno o zachycení rytmu," říká Hucknall.

Album Blue Eyed Soul bylo natočeno živě v londýnských British Grove Studios. Všech deset skladeb, včetně nového singlu Thinking Of You, složil Mick Hucknall a produkoval dlouholetý spolupracovník Andy Wright. Hudební složka pak čerpá z klasického funku a blues takových velikánů, jakými byli Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown nebo Tower of Power a jejich třaskavá dechová sekce.

"Těším se, až skladby zahrajeme naživo, protože to bude opravdový zážitek," říká Hucknall k připravované desce a doplňuje: "Chci se dobře pobavit".

tz, jm

Témata: Simply Red, Forum Karlín, Blue Eyed Soul

zavřít