Slavný Švermák v Chomutově opět ožije, kmotrem Music XS Clubu budou ATMO music

Vydáno 01.12.2016 | autor: Jaroslav Noska

Švermák, jak se chomutovský klub v minulosti jmenoval, zažil svou největší slávu letech 1963 - 1973. V umírněnějších letech tehdejšího režimu vzniklo něco, co už se nejspíš nikdy nebude opakovat. Dle dochovaných dokumentů byl tehdejší závodní klub Dolu Jana Švermy první stálou bigbítovou scénou v Československu. Své zázemí zde našla i kapela Víčka, která se stala legendou tohoto okresu. Příležitostně se zde pořádaly vzpomínkové akce a koncerty, ale to se nyní mění. Legendární klub totiž znovu otevírá. 

Slavný Švermák v Chomutově opět ožije, kmotrem Music XS Clubu budou ATMO music Slavný Švermák v Chomutově opět ožije, kmotrem Music XS Clubu budou ATMO music

Dle slov organizátora bylo potřeba vyplnit mezeru v kulturní scéně ve městě a zároveň oprášit slávu tohoto místa. Nová éra začíná 9. 12. slavnostním otevřením. Večer bude mít v režii známý herec a moderátor Petr Vojnar, vystoupí začínající seskupení BEJDL, zpěvačka Magdaléna Urbanová, Smrtislav a jako zlatý hřeb ATMO music.

Kmotrem nové klubové scény se stane primátor města společně s již zmiňovanými ATMO music, kteří si na tento večer odskočí z probíhajícího SEN TOUR, jež jedou společně s Lipem. Vyvrcholením šňůry bude 28. prosince velký koncert v liberecké Home Credit Aréně, kde se předvedou i další zdejší interpreti. 

Music XS club, jak se bude Švermák nově nazývat, ovšem nebude hostit jen hudebníky. Na své si příjdou i milovníci humoru v podobě divadelních představení nebo besed. Program divadelní scény zahají Josef Alois Náhlovský společně s dlouholetým parťákem Josefem Mladým a následně je vystřídá Václav Postránecký nebo Zdeňek Troška.

Z dalšího programu můžeme jmenovat Pavla Calltu, Sebastiana, Blakkout tour nebo legendu českého bigbítu Brutus.

Více informací najdete na oficiálních stránkách klubu www.xsmusic.cz.

Témata: XS Music Club, koncerty, kluby, ATMO Music, Sebastian, Smrtislav, Pavel Callta, Lipo

zavřít