Sum 41 se rozpadají, oznámili poslední album i světové turné

Vydáno 09.05.2023 | autor: iREPORT

Sum 41 se po sedmadvaceti letech rozpadají. Svůj konec sestava fanouškům oznámila na sociálních sítích. Slíbila jim, že se s nimi ale ještě jednou potká. A to v rámci světového turné, na které vyrazí ke svému poslednímu připravovanému albu Heaven:x: Hell.

Sum 41 se rozpadají, oznámili poslední album i světové turné Sum 41 se rozpadají, oznámili poslední album i světové turné

„Být v Sum 41 od roku 1996 nám přineslo ty nejlepší momenty našich životů. Navždy budeme vděční našim fanouškům, ať už novým, nebo těm dlouholetým, kteří nás celá ta léta podporovali. Je obtížné slovy vyjádřit, jak velkou lásku a respekt k vám chováme. Chtěli jsme proto, abyste se i toto dozvěděli přímo od nás,“ napsala kapela.

Sum 41 zatopili v Branických ledárnách pod kotlem

Sum 41 se rozpadají. Dokončíme naše aktuální turné, potom vydáme připravované poslední album Heaven :x: Hell a ještě jednou se s vámi všemi potkáme na našem turné, kde to oslavíme,“ oznámila sestava pocházející z kanadského Ajaxu.

Sum 41 se na scéně objevili v roce 1996. Vznikli 41. letní den, odtud také pochází číslice v jejich názvu. Doposud kapela vydala sedm studiových alb, z nichž prolomovým pro ni bylo All Killer No Filler, z nějž pochází hity In Too Deep či Fat Lip. Ve své historii již jednou sestava oznámila pauzu, a to v roce 2006, když z ní odešel kytarista Dave Baksh. O devět let později se k Sum 41 vrátil.

Sum 41 se v Česku naposled představili minulý rok. Nejdříve na festivalu Rock for People a následně v rámci společného koncertního turné se Simple Plan. Letos zahrají už 12. června na Výstavišti v Brně. Zda skupina dorazí do České republiky také v rámci avizovaného celosvětového turné k poslednímu albu, se dozvíme v následujících dnech.

red, foto: David Webr
Témata: Sum 41, rozpad, konec, punk, rock

zavřít