Švýcarská disco bomba Carvel' míří do pražského Rock Café

Vydáno 05.03.2024 | autor: iREPORT

Ve středu 27. března rozezní Rock Café v Praze disco party v podání švýcarských Carvel', které tvoří bratři Mario a Tobias Metzgerovi a jejich dlouholetí přátelé Jerome Schwarz a Simon Altwegg. V minulosti jsme je mohli potkat například na turné amerického dua The Score, po jejichž boku odehráli vyprodané koncerty v Londýně, Berlíně, Amsterdamu, Praze a Paříži.

Švýcarská disco bomba Carvel' míří do pražského Rock Café Švýcarská disco bomba Carvel' míří do pražského Rock Café

Během svého dosavadního fungování skupina prošla zajímavým vývojem. V začátcích šlo o hudbu laděnou do indie-rocku, kde prim hrály především drsné syntetizátory a melancholické zpěvové linky. Později se ale rozvášnili a nechali se strhnout funky discem. Díky spolupráci se skvělými producenty je ale pojidlem rozmanitosti jejich zvuku kvalitní a čistá produkce. Již na albu Polarity z roku 2017 spolupracovali například s Garethem Jonesem (Wire, Depeche Mode).

Holly Humberstone zahrála v Praze. Rock Café zažilo večer plný kontrastů

Poslední EP Disko Kiosk (2023) je návykově povznášející, i přesto si však udržuje původní prvky. Singly z tohoto alba – Ticket to the Moon a Lover (Not Your Friend) jsou zařazeny do Spotify kurátorského playlistu Nu-Disco a přinesly srovnání s umělci jako Parcels, Jungle, Franc Moody, L’Impératrice a Flamingo Pier. 

Sami sebe Carvel' popisují jako organický electro pop. Do Prahy sestava z Basileje zavítá 27. března.

TZ, foto: archiv Rock Café
Témata: Carvel', Rock Café, disco

zavřít