The Bellrays spustí v Rock Café svou směsici rocku, punku, soulu i funku

Vydáno 01.06.2018 | autor: redakce

Soul-punkoví The Bellrays odehrají 12. června v pražském Rock Café svůj první tuzemský klubový koncert. V čele skupiny stojí charismatická zpěvačka Lisa Kekaula, jejímž manželem je kytarista Robert Vennum. 

The Bellrays spustí v Rock Café svou směsici rocku, punku, soulu i funku The Bellrays spustí v Rock Café svou směsici rocku, punku, soulu i funku

The Bellreys vznikli na počátku devadesátých let v kalifornském městě Riverside a již v roce 1993 vydali svoji první kazetu s názvem In the Light of the Sun. Od té doby uplynulo celé čtvrtstoletí a kapela má v současné době na svém kontě již osm albových zářezů. Tím zatím posledním je deska Black Lightning vydaná v roce 2010.

Britské punkerky The Sex Pissed Dolls rozburácely Rock Café hity od Sex Pistols nebo Nirvany

Zvukově The Bellreys oscilují mezi soulem, garážovým rockem, punkem a funkem. Tomu všemu dodává unikátní tvář svým nezaměnitelným hlasem zpěvačka Lisa Kekaula. Ta společně s manželem a zároveň kytaristou RobertemVennumem tvoří od počátku páteř celé kapely.

Lisa má za sebou i několik úspěšných hostování na projektech jiných muzikantů. Mezi ty nejvýraznější rozhodně patří spolupráce s britskými Basement Jaxx na singlu Good Luck, který Lisa nazpívala a který atakoval přední příčty v hitparádách ve Velké Británii i Austrálii. V roce 2014 spolupracovala s Jamesem Williamsonem na několika skladbách pro album Re-Licked legendárních Iggy and Stooges.

The Bellreys v červnu vystoupí v Rock Café a odehrají tak svůj historicky první klubový koncert v České republice. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji na portále GoOut za cenu 180 Kč + poplatky.

Témata: The Bellreys, Rock Café, soul, punk

zavřít