V Rock Café chystají rozmluvu o Ukrajině. Promluví Pastoral Brothers, zahrají umělkyně z Oděsy a Charkova

Vydáno 01.03.2022 | autor: redakce

Pravidelné alternativní bohoslužby v Rock Café reflektují v úterý 1. března situaci na Ukrajině. Známé duo evangelických farářů Pastoral Brothers v divadle na Národní třídě okomentují od osmi hodin večer válku na Ukrajině. Pomůže jim v tom několik hostů – politolog Milan Balahura, manželé Nicholsovi, kteří před několika dny přijeli z Ukrajiny do Prahy a hudbou program doprovodí dvě umělkyně pocházející z Oděsy a Charkova.

V Rock Café chystají rozmluvu o Ukrajině. Promluví Pastoral Brothers, zahrají umělkyně z Oděsy a Charkova V Rock Café chystají rozmluvu o Ukrajině. Promluví Pastoral Brothers, zahrají umělkyně z Oděsy a Charkova

Nekostel – pravidelné úterní alternativní bohoslužby v divadle klubu Rock Café, které zítra vede známé duo evangelických farářů Pastoral Brothers, se bude věnovat aktuální situaci na Ukrajině. Účastníci se dozví nejen to, co
na podobné situace říká Bible, ale současnou válku okomentuje též politolog s ukrajinským původem Milan Balahura, jemuž budou moci účastníci klást přímé otázky.

Kultura se vrací, do Rock Café v březnu nacválá Sto zvířat

Dalšími hosty, kteří podají přímé svědectví z Ukrajiny posledních dní, jsou manželé Nicholsovi. Robert Nichols žije od roku 2018 na Ukrajině, kde učí anglický jazyk. Jeho manželka je rodilou Ukrajinkou. Před dvěma týdny společně opustili její rodnou zemi kvůli hrozbě ruské invaze. Na jevišti krátce okomentují aktuální situaci a nastíní možnosti přímé pomoci ukrajinským uprchlíkům v Praze.

Posledními oficiálními hosty večera jsou dvě hudebnice - Vartui Saribekian, houslistka původem z Oděsy, a Irina Cherkashyna, klavíristka pocházející z Charkova. Nekostel doprovodí ukrajinskými melodiemi.

Stejně jako vždy se i tentokrát bude pořádat sbírka na pomoc potřebným. Od začátku roku na tyto účely účastníci vybrali celých 14 tisíc korun. První březnový den se bude vybírat na sbírku Pomozte Ukrajině s Pamětí národa. Po skončení oficiální části programu je možnost s hosty a Pastoral Brothers zůstat v Rock Café a najít u nich odpovědi na další otázky, které návštěvníky tíží.

Událost na Facebooku

TZ, foto: FB Pastoral Brothers
Témata: Pastoral Brothers, Milan Balahura, Rock Café

zavřít