Vysmáté léto proběhne poslední červnovou sobotu, již počtrnácté rozhýbe celý region

Vydáno 19.06.2017 | autor: Jaroslav Noska

Největší hudební festival Ústeckého kraje Vysmáté léto se bude konat už počtrnácté. Uskuteční se v sobotu 24. června již tradičně v půvabném areálu, který z jedné strany lemuje řeka Ohře a z druhé Kadaňský hrad.

Vysmáté léto proběhne poslední červnovou sobotu, již počtrnácté rozhýbe celý region Vysmáté léto proběhne poslední červnovou sobotu, již počtrnácté rozhýbe celý region

Na dvou pódiích (POP a ROCK scéna) se vystřídají české hudební hvězdy jako například Mig 21, Xindl X, Lenny, Mandrage, Marpo nebo slovenská skupina No Name. Úplně poprvé se na festivalu objeví třetí scéna s názvem FUN, která bude patřit několika českým YouTuberům (Datel, Anna Šulc, Porty, a další), do budoucna by se tato scéna měla stát stálou součástí festivalu pro pobavení všech generací.

Vysmáté léto v Kadani: I přes déšt si publikum užilo Chinaski, Kryštof i Tři sestry

Na své si přijdou nejen fanoušci dobré hudby, ale i hokejoví příznivci. V rámci festivalu totiž bude možné vydražit dresy slavných kadaňských rodáků bratrů Kašových, výtěžek poputuje na charitu. Mladší David letos válel za chomutovské Piráty a Ondra Kaše si v letošní sezóně jako poslední český zástupce zahrál dokonce semifinále slavného Stanley Cupu v dresu kačerů z Anaheimu.

Letos se již potřetí díky Staropramen Festivaly bez zábran v areálu objeví bezbariérové vybavení, které návštěvníkům na vozíčku zajistí pohodlný pohyb. Opět před Pop scénou vyroste vyvýšená plošina pro lepší výhled na scénu. Držitelé průkazu ZTP - vozíčkáři mají vstup zdarma, doprovod hradí plné vstupné. Po registraci na webu projektu Staropramen Festivaly bez zábran má doprovod 50% slevu.

vložte odkaz, text nemažte

Vysmáté léto se může již poosmé pochlubit certifikací Čistý festival. V celém areálu budou k dispozici koše na tříděný odpad. Kromě toho mohou návštěvníci ve speciálním stánku Čistý festival třídit odpady za odměny. Například za dvacet prázdných plastových kelímků získají pivo zdarma. Návštěvníci festivalu budou mít také letos možnost po zapůjčení lodiček a šlapadel sledovat vystoupení interpretů na rockové scéně přímo z řeky Ohře.

Celodenní hudební maraton vypukne 24. června již v 10:00 hodin dopoledne. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketstream za 600 Kč, na místě za 700 Kč. Děti s výškou do 125 cm mají vstup na festival zdarma.

Foto: Jaroslav Noska (www.noska-art.cz)

Témata: Vysmáté léto, festivaly, Mig 21, Xindl X, Lenny, Mandrage, Marpo, No Name

zavřít