Zemřel klávesista a skladatel Jeff Young, spolupracoval se Stingem či Brucem Springsteenem

Vydáno 27.02.2023 | autor: redakce

Zemřel Jeffery „Jeff“ Young, který patřil zejména na kalifornské scéně k vyhledávaným skladatelům. Vystupoval s Donalem Fagenem či Tracy Chapman, se Stingem spolupracoval na albu Brand New Day a nahrál s ním živák All This Time.

Zemřel klávesista a skladatel Jeff Young, spolupracoval se Stingem či Brucem Springsteenem Zemřel klávesista a skladatel Jeff Young, spolupracoval se Stingem či Brucem Springsteenem

O Jeffery Youngovi mluvili vždy hudební osobnosti s velkým respektem. Byl to velmi nadaný muzikant, který měl obrovský pěvecký rozsah, navíc byl skvělým hráčem na klávesy. Hrával v klubech v Los Angeles, New Yorku, Irsku či Německu. Hudbu vystudoval, v roce 1974 maturoval na Mount Vernon High School, odkud pokračoval na Ithaca College, kde o čtyři léta později obdržel diplom.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Spolupracoval s osobnostmi, mezi kterými nechyběli Steely Dan, Jackson Browne, Tracy Chapman, Donald Fagen, Bruce Springsteen, Will Lee nebo Jimmy Vivino. Byl vokalistou na albu Brand New Day Stinga, s nímž rovněž nahrál v roce 2001 živák All This Time. „Byl to skvělý muzikant s krásnou duší. Přeji mu, ať se plaví v klidných vodách,“ zavzpomínal na Younga hudebník.

Na sociálních sítích na Younga zavzpomínala také Vonda Shepard, která se proslavila hlavní rolí beletrizované verze sebe sama v seriálu Ally McBeal. „Mám zlomené srdce. Přišla jsem o jednoho z mých nejdražších přátel a jednu z nejúžasnějších lidských bytostí na této planetě. Byl tam, když jsem se připojila k Jacksonově kapele a vzal si mou nejlepší kamarádku Sue. Jejich dům byl plný úžasných muzikantů, skvělého jídla, basketbalu a smíchu. Jeffe, navždy pro mě budeš inspirací a budu tě vždy milovat,“ napsala.

red, foto: FB Sting, Vonda Shepard
Témata: Jeffery Young, Sting, klávesista, vokalista

zavřít