LIVE: Che Sudaka pobláznili svým temperamentem Prahu

Vydáno 06.03.2017 | autor: Hana Bukáčková

Kdo má rád Manu Chao, tak si přišel na své i na koncertě španělské kapely Che Sudaka v pražském Lucerna Music Baru. Skupina si Českou republiku oblíbila, vrací se sem poměrně často - po třinácti měsících zavítala zpět na místo činu a roztančila všechny v rytmu balkánských taktů.

LIVE: Che Sudaka pobláznili svým temperamentem Prahu Che Sudaka pobláznili svým temperamentem Prahu. Foto: Marek Holoubek


CHE SUDAKA
LUCERNA MUSIC BAR
5. 3. 2017

Temperamentní čtveřice jižanů to rozjela od prvních tónů, živost setu nebrala konce, takže jsme byli svědky roztančené party. A že to byla party ve velkém stylu! Jejich energie během vystoupení snad i gradovala. Ukázalo se, že všichni z kapely jsou velmi výrazné osobnosti i bez viditelného frontmana. Každý se vystřídal u hlavního mikrofonu a obohatil večer svým zpěvem. Mnohé překvapilo, že hodně podkladů byly samply a na pódiu si formace vystačila pouze s kytarami a tahací harmonikou.

FOTOREPORT: Barcelonská partička Che Sudaka roztancovala pražský Lucerna Music Bar

Kdo si myslel, že zažije vlažnou atmosféru, kterou známe z nahrávek, ten se šeredně mýlil. Příval energie byl nezastavitelný a předčil všechna strohá očekávání.

ENERGIE A VĚČNÝ ÚSMĚV NA TVÁŘI

Co se nedá této muzikantům upřít, je to, že jim vydržel po celou dobu úsměv na tváři, dobrá nálada z nich jen sálala a nakazila všechny přítomné. Ani na okamžik jsme nezaznamenali otrávený výraz. Nezapřela se v nich určitá porce herectví, kterou projevují své emoce, a vášeň pro hudbu. Své pohyby měly dány od Pána Boha a smysl pro rytmiku mají rovněž v genech.

Škoda jen, že přišlo méně lidí, než bylo slušno a zdrávo na kapelu tohoto formátu. Na velkém pódiu by vynikli víc, jistě by patřili k hlavním tahounům třeba na Colours of Ostrava, kde by skvěle zapadli a podmanili si celé masy. Kdo je okusil, ten nemá jen tak dost. Che Sudaka by měli být dáváni za vzor, jak se dělá správná show.

Text: Hana Bukáčková, foto: Marek Holoubek

Témata: Che Sudaka, Manu Chao, koncerty, Colours Of Ostrava

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít