LIVE: Královny pódia INFLAGRANTI s Josefem Vojtkem navštívili Mladou Boleslav. Laťka je vysoko

Vydáno 15.01.2016 | autor: Nicola Bernard

Charismatické smyčcové trio holek ze skupiny INFLAGRANTI dorazilo s kapelou v rámci svého turné i do Vzdělávacího centra Na Karmeli v Mladé Boleslavi. Spolu s nimi přijel i jejich už "tradiční" host, frontman skupiny Kabát - Josef Vojtek.

LIVE: Královny pódia INFLAGRANTI s Josefem Vojtkem navštívili Mladou Boleslav. Laťka je vysoko Královny pódia INFLAGRANTI s Josefem Vojtkem navštívili Mladou Boleslav

INGLAGRANTI + JOSEF VOJTEK
VZDĚLÁVACÍ CENTRUM NA KARMALI,
MLADÁ BOLESLAV
12. 1. 2016

Ve složení Markéta Muzikářová, Hanka Vyšínská (housle) a Iris Morisáková (violoncello) spolu hrají už pěkných pár let. Za tu dobu toho holky zažily opravdu hodně, a to nejen napříč Českou republikou - navštívily i Japonsko, Mexiko, nebo třeba Norsko. V posledních letech společně s charismatickým a usměvavým triem vídáme na pódiu i jejich hosty. po jejich boku jsme zaznamenali Petra Muka, Petra Bendeho nebo třeba Petra Koláře. A v poslední době s nimi často vystupuje i Josef Vojtek. Na pódiu je spojují především 4 nejslavnější muzikálové melodie, mezi kterými se objevuje například Fantom Opery nebo Láska jenom láska (Hamlet).

ANKETA: Jak rockeři oslavovali příchod nového ro(c)ku? Vyzpovídali jsme Rybičky 48, Arakain, Dymytry a další

Na koncertě znějí známé skladby v jejich vlatních úpravách. Svými aranžemi vytvořily "nový kabát" už nejednomu hitu. Po úspěchu vyprodaného turné se opět rozhodly pozvat si kus Kabátu. 


INFLAGRANTI & Josef Vojtek v Liberci

Celý ten úterní večer byl zahájen známou klasickou symfonickou skladbou Toccata a dále se v playlistu objevily skladby Ave Maria nebo Storm. Musíme ihned vyvést z omylu každého, kdo si myslí, že se na koncertech hraje "jenom" klasika. Už samotné jméno hosta prozrazuje, že si tam přijdou na své taky rockeři, když ve smyčcovém podání zazněly písně od legendární Metallicy nebo od obrovských velikánů hudební scény - skupiny Queen.

Josef Vojtek se stal již po několikáté hostem turné

Mimo klasiku a rockový žánr jsme mohli zaslechnout i právě již zmíněné muzikálové melodie, které nám na pódiu předvedl Josef Vojtek. Především při Fantomovi Opery jsem určitě nebyla jediná, komu naskočila husí kůže. Koncert byl ukončený klasikou od Leonarda Cohena, písničkou Hallelujah. Ta samozřejmě vyvolala stejnou situaci jako předchozí Fantom Opery.

Na koncertě hned na první pohled sršela přátelská atmosféra. Vzhled samotného atria Vzdělávacího centra přidával na kráse a díky uspořádání i na už tak přátelské atmosféře. Šikovné, věčně usměvavé a sympatické trio INFLAGRANTI s kapelou posadilo laťku opravdu hodně vysoko, ačkoliv je teprve začátek nového roku...

text: Nicola Bernard
foto: Nicola Bernard, Martin Paldus

5,00

čtenáři

hlasuj
zavřít