LIVE: Maroon 5 přivezli do Prahy hlavně hudbu. Žádná velká show se nekonala

Vydáno 06.06.2019 | autor: Filip Pešta

Bez velké show se obešli Maroon 5 při své premiérové návštěvě Prahy. Fanoušky ve vyprodané O2 areně přesto potěšili smrští svých hitů. A že jich za posledních patnáct let nasbírali požehnaně. 

LIVE: Maroon 5 přivezli do Prahy hlavně hudbu. Žádná velká show se nekonala LIVE: Maroon 5 přivezli do Prahy hlavně hudbu. Žádná velká show se nekonala

 
MAROON 5
O2 ARENA, PRAHA
5. 6. 2019

Předkrmem pro nedočkavé diváky se stal Dj MRMAILBOX se setem naplněným aktuálními i staršími mainstreamovými bangery. Jako předskokanka se ukázala norská zpěvačka Sigrid, která se prezentovala přirozeným, neafektovaným způsobem. "Jsem hrozně ráda, že tady můžu být s vámi. V tomhle krásném městě jsem naposledy byla ve dvanácti." prozradila vřeštícímu davu, který vzápětí rozpálila moderní energickou pop music a skvělým pěveckým projevem.

RECENZE: Maroon 5 chtějí být hitoví za každou cenu

Zanedlouho po jejím vystoupení začíná před diváky zářit projekce v podobě scény z filmu Návrat do budoucnosti, kde si Marty McFly zapojuje kytaru, aby posléze odpálil svůj aparát. Vzápětí se v reflektorech objevuje potetovaný Adam Levine se zbytkem chlapců a společně zahajují show prvními tóny What Lovers Do.


PLNÉ KAPSY HITŮ

Co se při první návštěve Maroon 5 v Praze potvrdilo na sto procent, je hitový faktor jejich písní. Múzy inspirace jim dali "francouzáka" tolikrát, že dnes můžou hrát živě devadesát minut doslova hit za hitem. K tomuto nespornému faktu si přimíchejte pěvecky výborného frontmana a můžete si se svým doprovodem klidně plácnout, protože tady jste rozhodně nevyhodili peníze do kanálu.

Kdo však čekal obří vizuální show, odcházel dost možná se svěšenou hlavou. Kromě projekcí, kde se tu a tam střídaly vizuální motivy s klipem, se nedělo vlastně nic. Další vadou na kráse byl bohužel mnohdy nesrozumitelný, příliš agresivní zvuk. Interakce s publikem vyvrcholila hned na začátku při skladbě Payphone, kdy sedící publikum na povel Levina vstalo ze židlí. A to byl veškerý pokec, kterého se kromě zpěvákova "Thank you" návštěvníci dočkali. Mezi písněmi byla zařazena kytarová sóla, ve kterých se ukázal hlavně kytarista James Valentine, který tu a tam koketoval se sekundujícím Adamem, jenž za večer pár kytarových modelů vystřídal.

Přídavek patřil coververzi Forever Young od Aplhaville, hitu z aktuální desky Girls Like You a akustické úpravě jediné balady večera She Will Be Loved. Závěr obstarala notoricky známá Sugar, načež se při prvních tónech pražskou O2 arénou přehnala tlaková vlna ječícího davu.

Maroon 5 vsadili hlavně na hráčství, které předvedli do sytosti. A i když se nekonala kdovíjaká obří show a zvuk nebyl zcela adekvátní, vše bylo nakonec vyváženo energií hitových písní seřazených do skvěle fungujícího pořadí.

text: Filip Pešta

Témata: Maroon 5, Adam Levine, O2 arena

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít