LIVE: Padesátiletý hurikán Scorpions udeřil v Praze. A smetl vše, co stálo v cestě

Vydáno 28.02.2016 | autor: redakce

Scorpions jezdí do České republiky pravidelně od roku 1993. A už nějakou tu dekádu se ví, že tahle parta se vyrovná kdejaké britské nebo americké legendě. Zato málokterá kapela se může pochlubit tak vysokým věkem, jakého se dožili němečtí matadoři. A v Praze dokázali, že bačkory si do penze ještě chystat nemusí. 

LIVE: Padesátiletý hurikán Scorpions udeřil v Praze. A smetl vše, co stálo v cestě Také po padesátce hrají Scorpions jako zamlada

SCORPIONS
O2 ARENA, PRAHA
27. 2. 2016

Scorpions jsou už v Česku skoro jako doma. Poté, co v roce 2015 napumpovali energií pardubickou ČEZ arénu, zavítali o poslední únorové sobotě do pražské O2 areny. A jelikož bylo vyprodáno, ambicemi jejich show rozhodně nešetřila. I do Vysočan přivezli turné Return To Forever na oslavu loňské albové novinky a také jejich padesátin. Nechyběly proto čerstvé kousky jako Going Out With A Bang, We Built This House nebo Rock 'n' Roll Band.

FOTOREPORT: Scorpions mají i po padesátce energie na rozdávání



Tvrdé balady střídaly čistě instrumentální skladby. Nechyběla proto ani syrová kytarová sóla, která publikum nenechalo bez odezvy. Ostatně, jak už bylo řečeno, hala byla vyprodaná, takže o pořádný randál nemohla být nouze. Oproti jiným kapelám si navíc "Škorpíci" nepřivezli předskokana, takže vypálili rovnou zostra. Někteří návštěvníci stáli dokonce ještě venku před halou a čekali na odbavení, když začali hrát.

6 dekád se Scorpions: Němečtí veteráni pamatují jednoho z prvních Bondů i 6 týmů v NHL

Nikdo ale nepřišel o ty největší hity jako Dynamite nebo Kottak Attack s drum-show právě bubeníka Jamese Kottaka na vyvýšené plošině. Největší aplaus sklidila podle očekávání písnička Wind Of Change s plápolajícími zapalovači nad hlavami.



Závěr večera patřil tomu nejlepšímu na konec v podobě Still Loving You a hlavně vypalovačky Rock You Like A Hurricane. Šlo o řádně rockový večírek všech milovníků tvrdého německého zvuku, který doprovodily zajímavé a originální projekce - někdy připomínající spíš disko.

Až lehce nostalgická návštěva Scorpions fanoušky opět potěšila a připomněla důvod, proč je tahle parta kolem kytaristy Rudolfa Schenkera na pódiích už padesát let. I přes tenhle uctyhodný věk to pánové rozjeli jako ten hurikán.

text: Jan Mareš, foto: David Webr

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít