LIVE: Royal Republic dostáli svému jménu a předvedli královskou show

Vydáno 06.12.2017 | autor: Marta Pušová

Švédská parta Royal Republic se v Čechách těší čím dál větší oblibě. Svědčí o tom i téměř vyprodaný sál pražské Velké Lucerny, kde v úterý 5. prosince kapela vystoupila. Jejich strhující a živelnou show si navíc ve středu 6. prosince mohou vychutnat i moravští fanoušci, a to na koncertě na brněnské Flédě.

LIVE: Royal Republic dostáli svému jménu a předvedli královskou show LIVE: Royal Republic dostáli svému jménu a předvedli královskou show


ROYAL REPUBLIC
LUCERNA, PRAHA
5. 12. 2017


Royal Republic strávili dva roky na turné s poslední deskou Weekend Man a v Praze se objevili téměř přesně po roce od jejich posledního pražského koncertu. Jelikož od té doby nové album nevydali, setlist se od toho loňského téměř nezměnil.

FOTOREPORT: Royal Republic strhli fanoušky v pražské Lucerně

Co se ale změnilo, byla popularita u českého publika. Zatímco loni po letním vystoupení na festivalu Rock For People absolvovali Royal Republic svůj klubový koncert v Lucerna Music Baru, letos se pro velký zájem fanoušků akce přesunula z Roxy do Velké Lucerny. Royal Republic tak dostáli svému jménu a zahráli v královsky honosném prostředí.



Jak se na sympatické Švédy sluší a patří, na pódium dorazili vyšňoření jako vždy v bílých košilích, kravatách, vestičkách a sakách, pouze bubeník lehce rebeloval v kožené bundě. Na pódiu Velké Lucerny si Royal Republic také mohli dovolit větší show, a tak plachtu s názvem kapely protínaly světelné blesky.

Švédská parta svůj setlist odstartovala přesně na čas ve 21:10 a hned při prvních tónech skladby When I See You Dance With Another bylo jasné, že bude pořádná party. Atmosféra dosáhla vrcholu už při šestém songu Weekend Man a následujícím Everybody Wants To Be An Astronaut už publikum zpívalo samo. Od tohoto momentu až do konce koncertu si pak nevydechli ani fanoušci ani kapela.

AGILNÍ FANOUŠEK STRHNUL CELÝ SÁL


Možná to bylo také tím, že jindy upovídaný frontman Adam Grahn tentokrát nevyprávěl své oblíbené historky, ale omezil se jen na kratší vtípky včetně oblíbeného "I'm dick dick" u hitu Addictive. Zajímavostí byl také cover známého hitu Roxane od kapely The Police, kterou si do čela pódia přišel zazpívat i bubeník Per Andreasson. Show pro kapelu na oplátku připravil jeden z fanoušků v prvních řadách, když strhl téměř celý sál svým nápadem dřepnout si před refrénem hitu Full Steam Spacemachine a pak vyskočit.

Royal Republic věnovali českému publiku hodinu svých hitů, k přídavku se ale nenechali dlouho přemlouvat. Ani po něm se ale kapele z pódia nechtělo, a tak předváděli parodické tanečky, házeli do publika trsátka, paličky i části bicích a neustále se klaněli. Nakonec ale stage definitivně opustili.

Royal Republic se po skončení toho turné vrací po dvou letech do rodného Švédska, aby natočili nové album. Jak slíbili, brzy ho přivezou představit i do Prahy. Snad mezitím jejich popularita vzroste natolik, že si budou moct troufnout na ještě větší prostory. Po včerejším výkonu by si to rozhodně zasloužili.

text: Marta Pušová, foto: Rusty Shepherd

Témata: Royal Republic, Lucerna

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít