LIVE: Tomáš Klus zahrál na skládce v Třebíči a podpořil ekologii

Vydáno 27.09.2016 | autor: Hana Bukáčková

Neobvyklé vystoupení má za sebou Tomáš Klus, který se v pátek objeví po roční pauze opět na velkých pódiích v rámci Recyklus Tour. Své fanoušky vzal tématicky na skládku odpadů do Třebíče, kde jim zahrál sólo akustický koncert pod širou oblohou.

LIVE: Tomáš Klus zahrál na skládce v Třebíči a podpořil ekologii Tomáš Klus zahrál na skládce v Třebíči a podpořil ekologii. Foto: Lucie Levá


TOMÁŠ KLUS

SKLÁDKA, TŘEBÍČ
26. 9. 2016

Koncertu přihlíželi i výherci soutěže, která se z půlky týkala ekologie a třídění odpadů a z té druhé zkoumala znalosti o Tomášovi. Vyvolení mohli využít možnosti odvozu z Prahy, nebo se na místo dopravili po vlastní ose. Poté na ně čekalo občerstvení, které připravili zaměstnanci třídičky, a vřelé přijetí Tomáše. Ten se hned s každým ochotně seznámil.

Tomáš Klus zveřejnil, jaké písně vybralo sedm tisíc fanoušků do playlistu Recyklus tour

Nejprve se všichni dozvěděli pár informací, jak to chodí v rámci tříděného a komunálního odpadu z úst nejpovolanějších, a to ředitele a hlavních zástupců skládky. Poté Tomáš odůvodnil zdejší návštěvu tím, že během roční pauzy měl dost času na přemýšlení, kdy si během rodinné dovolené na Bali ještě více uvědomil, že planeta Země není v dobrým stavu a přemýšlel, co by mohl pro ni udělat. Nejraději by změnil celý svět, ale jelikož to není v jeho silách, rozhodl se, že se může přičinit alespoň na komunální úrovni.



Je mu proto sympatické, že v oblasti zpracování nejde v prvé řadě o byznys, ale o blaho společnosti. Doufá, že si z toho něco odneseme, a bude rád, kdyby se více šířilo povědomí o tomto tématu, aby vznikaly diskuze a nebylo to lidem lhostejné. Poté měli všichni možnost se podívat "pod pokličku" a dozvědět se, jak to chodí s tříděným odpadem přímo ve zdejším provozu.

Poté už došlo na kýžený přesun na skládku v Petrůvkách, kde se odehrál akustický koncert bez Klusovy Cílové skupiny. Tomáš hrál v podstatě na přání a nechyběla jeho vtipná improvizace. Hned zkraje vystoupení poznamenal, že je muž, má ženu a děti a rád skládá, proto se koncert koná na skládce. Zazněly JdeVoZem, Noe, Sibyla, Tamaře, Chybíš mi, Pocity, Marie, Nina, VeSmíru.

vložte odkaz, text nemažte

Někteří přítomni sice prosili i o skladbu Napojen, ale ta zaznít nemohla: Tomáš na svém posledním koncertě před pauzou, loni na Mezi plotech, slíbil, že druhou polovinu zahraje za rok. Tak dlouhou pauzu prý mezi dvěma částmi jedné písně ještě nikdo neměl, zpěvák drží tak ojedinělý rekord. Svůj slib dodrží až na startu Recyklus tour. 

Tomáš byl milý, působil svěže, odpočatě, pln energie, kterou se chystá vynaložit na turné. To začne v pátek v Havlíčkově Brodě a skončí na konci listopadu v Olomouci. Playlist turné si částečně volili sami fanoušci, kteří hlasovali v anketě, takže je opravdu se na co těšit. Na místě jsme s Tomášem Klusem pořídili rozhovor, na který se zde, na iREPORTu, můžete už brzy těšit.

text: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá

Témata: Tomáš Klus, Recyklus, ekologie

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít