LIVE: Vesna korunovala brněnské publikum na krále a královny

Vydáno 18.04.2024 | autor: Lucie Všianská

Vesna, která v roce 2023 Českou republiku reprezentovala na Eurovizi, zakončila v Brně své turné. Více než hodinový koncert v klubu Fléda se neobešel bez křtu aktuálního alba a hitů, mezi kterými nechyběly My Sister's Crown, Morana nebo Hej mami.

LIVE: Vesna korunovala brněnské publikum na krále a královny LIVE: Vesna korunovala brněnské publikum na krále a královny

Vesna
Brno, Fléda
17. 4. 2024

Večer v brněnském klubu Fléda otevřelo dívčí duo 20 Minutes, které dostálo svému názvu a skutečně se s fanoušky rozloučilo po necelé půlhodině. Začalo sice v klidném tempu, postupně však zrychlovalo a získávalo si publikum na svou stranu. Jistě kapela, která stojí za poslech!

Vesna zakončila své turné ve vyprodané Flédě v Brně

Vesna odstartovala svůj set tajemnou písní Pomiluj mě z nejnovějšího alba Muzika Slavica. Následovaly skladby Kytička a Plakaly, během kterých nezapomněla frontmanka poděkovat fanouškům, kteří jsou s kapelou od samotného začátku. Právě jim starší songy věnovala. Nejnovější kusy koncentrovaly holky z Vesny do druhé části večera, kterou zahájily slovanským rituálem v čele s Lilií Khousnoutdinovou, jež do tajemna a mystična vtáhla celé publikum. Společně s ní a Karlem Janečkem následně skupina pokřtila své album Muzika Slavica a na oslavu z něj zahrála několik písní.

Mezi nimi i My Sister’s Crown, během níž Vesna naučila přítomné ikonickou pózu s korunou z dlaní a frontmanka následně všechny prohlásila za krále a královny. Zazněly i Queen of Love nebo Wolfrunners, které svou taneční povahou celý klub rozhýbaly. A i bulharská Maritza byla naživo naprosto fenomenálně.

Koncert se neobešel ani bez speciálního hosta. Jím byl Thom Artway, který v akustické verzi publiku přehrál své písně Nebedálky a Trhám mraky z nového alba. To spatřilo světlo světa v únoru tohoto roku.

V průběhu večera členky Vesny předváděly prvotřídní výkony. Především frontmanka Patricie Kaňok Fuxová a houslistka Bára Juránková zvládly být jak éterické, tak sebevědomé a divoké. Přesně, jak si která píseň žádala. Svými dovednostmi a kreativitou kapela stále oživuje slovanský folklór, jenž ve spojení s moderními prvky posouvá na vyšší úroveň.

Text: Lucie Všianská, foto: Lucia Farkašová
Témata: Vesna, Muzika Slavica, Eurovize, folklor, Thom Artway, 20 Minutes, pop

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít