RECENZE: Tomáš Klus s manželkou vydali milou karanténní brožuru pro všechny rodiny. Výtěžek jde na boj proti koronaviru

Vydáno 10.04.2020 | autor: Filip Pešta

Tomáš Klus se rozhodl na současnou situaci kolem pandemie reagovat vydáním nového EP s názvem Pět pohromadě. Z karanténních podmínek vzešlo ve spolupráci s jeho ženou Tamarou i jejich dětmi pět podomácku nahraných písní. Veškerý finanční výtěžek bude věnován sbírce nadačního fondu znesnáze21.

RECENZE: Tomáš Klus s manželkou vydali milou karanténní brožuru pro všechny rodiny. Výtěžek jde na boj proti koronaviru RECENZE: Tomáš Klus s manželkou vydali milou karanténní brožuru pro všechny rodiny. Výtěžek jde na boj proti koronaviru

Tomáš & Tamara Klusovi

Pět pohromadě

Skladby:
LaLaLaLaLaLaLa, Domanasmas, Krakeni, RodiNam, COVID 

5 trax / 16:28 min

Vydavatel: Supraphon

"Neumím šít. Neumím tisknout na 3D tiskárně. Neumím ani moc organizovat věci. Vlastně umím jenom psát písničky. Moje holka šít začala, kdyby měla tiskárnu, tak tiskne, a zorganizovala toho hodně i přesto, že mi po osmi letech intenzivního naléhání podlehla a natočila se mnou desku. Karanténní podmínky neumožňují předat se vám jinak než podomácku, ale vzhledem k tomu, čím se snažíme přispět do diskuze, to tak vlastně asi mělo být. Jmenuje se Pět pohromadě. Protože tak jsme a doufáme, že vám přinese radost a potěšení. Děkujeme vám všem za to, jak dobře se nám tu tíživou situaci daří spolu snášet. Kéž se takhle dobře snášíme i ve stavech bez tíže,“ říká Tomáš Klus k novince.

Pět pohromadě
je jako kapesní průvodce pro všechny rodiny, které jsou kvůli současné situaci odkázány pouze samy na sebe v prostorách svých obydlí. Skrze minimalistickou hudební produkci, kde se samosebou klade největší důraz na vokály, nabádají Klusovi všechny posluchače k vnitřnímu zamyšlení. Na jeho konci bychom si měli uvědomit, jakou nepostradatelnou důležitost má náš vlastní rodinný kruh a jak je jeho naplnění láskou a pochopením středobodem našeho osobního štěstí.

TOP 6 videoklipů týdne: Tomáš Klus ukázal záběry z dovolené, Jelen požádal o výpomoc fanoušky

Sklouzáváme samozřejmě i do náročné reality, kdy je potřeba postarat se o naše Krakeni (děti). To může být někdy dřina, kterou vykonáváme na úkor našich vlastních potřeb a tužeb, avšak vždy s usmívajícím se srdcem.

Příjemné splynutí hlasů dětí a rodičů

Celé je to milé, nevtíravé, prosté poslouchání, při němž oceníme splynutí ozvěn hlasů ratolestí a rodičovských vokálů Tomáše a Tamary, které tvoří harmonie společně s mnohdy až spirituálními plochami. Také v nich se však pořád dokáže procpat na výsluní obyčejná akustická kytara. Výsledný domácký zvuk má samozřejmě svoje vady na kráse, kde tu a tam musíme mávnout rukou nad přílišným zvukovým zkreslením. EP však ve výsledku splňuje svůj záměr a předává vše, co do něj bylo řemeslně vloženo.

Zakoupit si ho můžete na stránkách Supraphonu za libovolný finanční příspěvek. Pak už se stačí jen zaposlouchat do písní o tom, co je v životě vlastně skutečně důležité. Důležitost je však kladena i na schopnost zasmát se a doufat v dobrý konec. 

text: Filip Pešta

Témata: Tomáš Klus, Tamara Klusová, karanténa, koronavirus

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít