POST SCRIPTUM (68): Rasista, nepřítel žen či novodobý Hitler - hudební svět reaguje na vítězství Donalda Trumpa

Vydáno 10.11.2016 | autor: Simona Knotková

Spojené státy mají za sebou dosud nejkontroverznější prezidentské volby. Třebaže se národ zdá nyní nejrozdělenější ve své novodobé historii, skutečnost je taková, že většina obyvatel si za svého nového lídra vyvolila miliardáře Donalda Trumpa. Přečtěte si, jak na výsledky voleb reaguje hudební svět.

POST SCRIPTUM (68): Rasista, nepřítel žen či novodobý Hitler - hudební svět reaguje na vítězství Donalda Trumpa Umělci nejsou nadšení z Trumpova vítězství

"Na dětské chůvičce poslouchám, jak si mé děti zpívají. Svět je ale temnější než ten, do kterého šly spát. Smutné. Nekvalifikovaný imbecilní oranžový misogyn porazil schopnou ženu s bohatými zkušenostmi v diplomacii." (Lily Allen)

"Příští čtyři roky budou nekončící smyčka kačeří dynastie." (Diplo)

SVĚT PODLE PROTHA (1.): Prezidentské volby v USA vyhrál Trump. Pohádka "Lady a Tramp" tím končí

"Myslím si, že si Hillary opravdu zasloužila, aby se stala první ženskou prezidentkou. Kéž by dostala tu příležitost. Tak dlouho pro ni bojovala a věřím jí, když říká, že svou zemi miluje. Dala by svůj život, aby ji udělala lepší. Jako 'happy hippie' ale přijímám všechny takové, jací jsou. Proto, Donalde Trumpe, přijímám i tebe. A bolí mě to říct, ale přijímám tě i jako prezidenta Spojených států. A je to v pořádku. Myslím, že teď chci být plná naděje." (Miley Cyrus)

vložte odkaz, text nemažte

"Tohle vypadá jako nějaká zku*vená noční můra, kdy je Štědrý večer a vy doufáte, že jako dárek nedostane Armageddon. Jsem už vzhůru? Nebo to všechno ještě píšu v tom snu? Je to děsivě skutečné." (Alex Kapranos, Franz Ferdinand)

"I kdyby Hillary vyhrála, Amerika zkrátka nesnáší menšiny a ženy." (Bethany Cosentino, Best Coast)

"Ameriko, proč se tak bojíš důkazů? Kouříš cigarety a naivně si myslíš, že tě nezabijí, jíš smetí a nevěříš, že ti z toho bude blbě a budeš tlustá, a teď jsi zvolila Donalda Trumpa. Křesťané a pro tradiční rodinu zaměření voliči pomohli vyhrát dvakrát rozvedenému muži, který se veřejně chlubil nevěrou a dopustil se sexuálního násilí. 30% Latinoameričanů dalo hlas muži, který je označuje za zločince. 45% žen dalo hlas muži, který se chlubí tím, že jim šahá do rozkroku, a nazývá je línými prasaty. Většina odmítla dát hlas zkušené a vzdělané ženě. Ameriko, co se s tebou, ku*va, stalo? Překvapuje mě to ale? Tohle je stejná Amerika, která se přecpává Burger Kingy a nechápe, proč je pak z toho obézní a má rakovinu. Snad v tom bude i trochu hořké škodolibosti další čtyři roky pozorovat, jak se tato střední třída bude probouzet a bude zjišťovat, jaký neschopný podvodník Trump je. Pracovní místa ve výrobě se znovu neobnoví. Zeď nebude postavena. Hillary nepůjde do vězení. Jakýmsi záhadným masochismem se Američané pořád vrací k věcem, které jsou pro ně špatné, ať už je to jídlo nebo politická strana. Všichni kvůli tomu budeme trpět, protože náš národ žije v deziluzi a ignoruje důkazy." (Moby)

"Alternativa za Donalda Trumpa jako amerického prezidenta: Každé rozumné dvanáctileté dítě." (Johnny Marr)

"Hitler je skutečný." (Chuck D, Public Enemy)

"Nikdy nebudeme umlčeni. Revoluce přichází. Neseďte doma. Nebrečte. Povstaňte. Nejsme národ, který se nechá ovládat nenávistí." (Katy Perry)

"Nádech. Výdech. Taky z toho šílím, ale společně to zvládneme. Máme jeden druhého, šiřme lásku, šiřme naději."(Kesha)

text: Simona Knotková

Témata: Donald Trump, prezidentské volby, Miley Cyrus, Kesha, Katy Perry, Lily Allen, Franz Ferdinand, Moby, Public Enemy

zavřít