5 alb roku 2017, která měla potenciál, ale stala se propadákem

Vydáno 03.01.2018 | autor: Pavel Vičar

V roce 2017 vyšlo několik dobrých, ale i dost mizerných desek. Pak jsou tu ty, do kterých se vkládaly velké naděje, ale ve většině případu šlo o komerční propadáky. Některé z nich nepřijala nejen kritika, ale mnohdy i skalní fanoušci. Tady je žebříček těch, které měly bourat hitparády, ale zapadly.

5 alb roku 2017, která měla potenciál, ale stala se propadákem 5 alb roku 2017, která měla potenciál, ale stala se propadákem

Kelly Clarkson - Meaning of Life

Měl to být návrat ve velkém stylu. Kelly přešla k jinému vydavatelství a dlouho dopředu mluvila o tom, že se fanoušci můžou těšit na změnu stylu a zpěvačka společně se svým týmem producentů připraví desku, kterou vždy chtěla natočit. Pak přišel první singl Love So Soft a všem měla spadnout brada. Nestalo se tak. Singl sám o sobě nebyl špatný, ale nepřinesl nic nového a hitovost mu chyběla. Celá říjnová deska Meaning of Life tak neměla moc na čem stavět. A jak to dopadlo? Pár tisíc fanoušků si desku koupilo, ale kdo si teď vzpomene na to, že Kelly po letech něco vydala? Rocková poloha zpěvačce šla víc a měla u ní raději zůstat. Škoda, třeba příště.

RECENZE: Miley Cyrus si na desce Younger Now dopisuje svou pohádku

Miley Cyrus - Younger Now

Návrat ke kořenům, změna image, vyklidněnost, ale i dospělost. Tak se mluvilo o Miley Cyrus a její očekávané desce. S předchozím albem Bangerz před pěti lety bořila hitparády, jenže to už je dávno pryč. Kdysi rebelka změnila image a životní postoj a stala se z ní vzorná a oddaná žena. Pilotní sing Malibu byl příjemný letní hit, ale to bylo všechno. Skladba Younger Now už nezabodovala, a celá deska doslova zapadla, i když se v prvním týdnu umístila na předních příčkách prodejnosti alb v USA. Důvod? Miley prostě v klidné poloze nebaví fanoušky tak, jako dřív. Na nové desce zpěvačka chvílemi působila tak, jako by se vrátila do dob Hanny Montany.

Shania Twain - Now

Patnáct let museli fanoušci country legendy Shanii Twain čekat na novou desku. Předchozí Up se prodávala po desítkách milionů, její následovnice Now ale nesplnila očekávání. Ano, vrátila se ta stará Shania, kterou všichni milují, ale bez hitů. Žádný z vydaných singlů nezabodoval tak, jak měl, a i když se v prvním týdnu prodalo přes sto tisíc nosičů, deska nakonec stejně zapadla. Na konci roku už si málokdo vzpomene na "velký" comeback country hvězdy. Škoda, tato nestárnoucí legenda patří mezi skvělé zpěvačky, jež dokázaly udávat směr.

RECENZE: Katy Perry vykročila ze své komfortní zóny. Witness není výjimečná deska, ale zaslouží si šanci

Katy Perry - Witness

Katy, Katy, Katy. Takhle by to nešlo. Stroj na hity, jedna deska úspěšnější než druhá a pak přijde toto? Kdo očekával návrat staré dobré Katy, kterou milují miliony fanoušků po celém světě, toho nejspíš čekal šok. Místo dlouhé černé hřívy s ofinkou tu byly krátké blond vlasy, které zpěvačce zas až tak nesednou, a částečné změny stylu se dočkala i její tvorba. První singl Chained To The Rhythm byl dobrý, ale očekávání fanoušků tak úplně nenaplnil. Další spolupráce s Nicky Minaj už zajímala jen ty nejskalnější milovníky. I když se hned po vydání dostala deska na první příčky v prodejnosti, hned ten následující klesla do zapomnění. Katy chtěla ukázat, že umí i něco jiného, než jen sladké popěvky, a to byla ta chyba. Album bylo snad největším propadákem loňského roku, i když kritiky chválou nešetřily. Teď nezbývá jen doufat, že s další deskou se Katy vrátí do starých kolejí.

TOP 5 kapel, které vyměkly: Žánrové přemety mají za sebou Linkin Park, Metallica i Paramore

Linkin Park - One More Light

Tohle vážně zabolelo. Nejen největší fanoušky kapely, ale i ty, kterým Linkini zase až tak nepřirostli k srdci. Květnová deska One More Light přinesla šok ve všech směrech. "Kde jsou ti staří Linkin Park?" ptal se nejeden fanoušek. Pryč. Pryč byla rockerská dravost, senzačně vystavěné songy. Že šlo o krok vedle, to naznačil už první singl Heavy. Málokdo ale čekal, že ten krok bude až tak velký. Nejsmutnější na tom je, že Linkini nahráli svou nejen nejslabší, ale i úplně poslední desku, alespoň v této sestavě. Jenže jak se říká, smrt prodává, a tak po tragickém úmrtí Chestera Benningtona, který v červenci spáchal sebevraždu, přece jen fanoušci svoji pozornost albu One More Light věnovali.

Téma: Katy Perry, Miley Cyrus, Shania Twain, Linkin Park, Kelly Clarkson

Autor: Pavel Vičar, Foto: archiv

 

zavřít