POST SCRIPTUM (64): Lily Allen skončila po návštěvě uprchlického tábora v slzách. Chování Británie přirovnala k nacistům

Vydáno 13.10.2016 | autor: Simona Knotková

Miley Cyrus brání režiséra Woodyho Allena, Lily Allen se omlouvá za podíl Británie na uprchlické krizi. Více v aktuálním Post Scriptu.

POST SCRIPTUM (64): Lily Allen skončila po návštěvě uprchlického tábora v slzách. Chování Británie přirovnala k nacistům Návštěva uprchlického tábora byla pro britskou interpretku emocionálním zážitkem

MILEY CYRUS SE ZA SPOLUPRÁCI S WOODYM ALLENEM NESTYDÍ

Už od roku 1992 čelí režisér Woody Allen obvinění ze sexuálního zneužívání dcery Dylan Farrow. Bratr dnes jednatřicetileté ženy Ronan před nějakou dobou vyjádřil znechucení nad hvězdami typu Miley Cyrus nebo Louis C. K., kteří s ním i přesto spolupracují. První zmiňovaná se konkrétně objevuje ve filmařově nejnovějším počinu, seriálu Crisis In Six Scenes. V rozhovoru pro Variety se za legendárního režiséra postavila.

POST SCRIPTUM (9): Miley Cyrus definitivně pohřbila Hannah Montanu

"Žiji velmi podobný život tomu Woodyho - veřejný život. Dokud někoho neznám a neznám celý jeho příběh, nesoudím. Proto mi nedělalo problém s ním spolupracovat. Měla jsem příležitost ho vidět s rodinou a nikdy nebyl nikým jiným než úžasnou osobou a skvělým tátou. Za tenhle výrok mě někteří asi rozcupují. Jeho rodina si kvůli tomu ale už prošla peklem," sdělila.

Tvrzení jsou jedna strana, fakta druhá. A skutečnost je taková, že během rozsáhlého vyšetřování nebyl nalezen důkaz, který by mluvil pro Allenovu vinu. Vše od začátku napovídá spíše štvavé kampani jeho bývalé přítelkyně a matky Dylan Mii Farrow. Ale i takové tvrzení by mohlo být krátkozraké. Nejlepší je proto asi zaujmout stanovisko Cyrus a z pozice nezasvěceného jednoduše nesoudit. Ať už to bylo jakkoliv, nikdo nemůže říct, že by si Allen taky svoje nevytrpěl a neměl na sobě cejch, který si ponese až do hrobu.

vložte odkaz, text nemažte

LILY ALLEN NA NÁVŠTĚVĚ V CALAIS

V rámci pořadu BBC navštívila Lily Allen uprchlický tábor v Calais. A byla šokovaná. Ve videu publikovaném na YouTube mimo jiné mluví s třináctiletým Afgháncem, který z rodné země utekl před Tálibánem. Zpěvačce popisuje, jak dlouho trvají úřednické postupy pro získaní oprávnění žít v Británii. Když se pokusil společně s ostatními utéct, surově ho napadla policie.

"Třikrát Británie ohrozila tvůj život. Poprvé jsme bombardovali tvou zemi, podruhé tě nechali v rukách Tálibánu a teď riskuješ svůj život, aby ses k nám dostal. Omlouvám se za chování své země a za to, čím si musíš procházet," reaguje na jeho vyprávění Allen a propuká v pláč.

Dále také říká: "Jsme matka dvou holčiček. Kdyby se něco stalo v Británii a ony by se musely dát na útěk, doufám, že by jim zbytek světa pomohl více jak my. Je to zoufalství. Jsem šokovaná, co se tady děje, tak blízko mému domovu."


Za svá slova si vysloužila pochopitelně víc kritiky než souhlasu. Velká část uživatelů sociálních sítí vzkázala, ať bohatá a zhýčkaná zpěvačka, která nezná problémy skutečných lidí, mluví laskavě za sebe. Oni se za nic neomlouvají. Allen se tím však nijak nenechala zastrašit a v jedné z twitterových reakcí například napsala: "Vaše vnoučata se za vás a vaši nenávist budou jednou omlouvat, stejně jako se Němci omlouvali za nacisty."

Co dodat na závěr? Slova jsou zbytečná, když se také tento týden urodila jedna krásná tuzemská paralela k celému tématu.

text: Simona Knotková

Témata: Lily Allen, Miley Cyrus, Woody Allen

zavřít