TOP 6 ženských osobností roku 2020: LP, Billie Eilish nebo Miley Cyrus

Vydáno 08.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Mezinárodní den žen se ve světě připomíná už od roku 1908. Zpočátku neměl pevně dané datum, to se ustanovilo až po první světové válce. S osmým březnem vám přinášíme přehled sedmi největších ženských osobností minulého roku. Pro mnohé z nich jste mohli hlasovat také v anketě Žebřík, k jejímuž vyhlášení dojde 21. května.

TOP 6 ženských osobností roku 2020: LP, Billie Eilish nebo Miley Cyrus TOP 6 ženských osobností roku 2020: LP, Billie Eilish nebo Miley Cyrus

LP

LP bezesporu patří mezi největší zpěvačky současnosti. Proslavila se skládáním pro Cher nebo Christinu Aguileru, až později začala sama zpívat a vydávat singly. V České republice jí přinesla úspěch především skladba Lost On You, se kterou vystoupila také na Colours of Ostrava. Minulý rok své příznivce potěšila nejen živákem z Moskvy, ale také singly The One That You Love a How Low Can You Go.

LIVE: LP v Praze zpívala o lásce, touze, strachu, lítosti i nevěře

Miley Cyrus

Zpěvačka Miley Cyrus loni publiku ukázala svou rockovou tvář. Její desce Plastic Hearts hudební kritikové dávali ta nejvyšší ocenění a není divu. Silné popové melodie provázené s rockovou energií a skvělým hlasem hudebnice vzbudily sympatie i u jejích největších odpůrců. Jednou z nejpovedenějších písní na albu je duet Prisoner s Duou Lipou, Miley Cyrus však zaujala i songy Plastic Hearts, Midnight Sky nebo baladou Angels Like You.

Lady Gaga

Popkulturní fenomén mnoha tváří? Jednoznačně zpěvačka Lady Gaga. Americká hudebnice vydala minulý rok album, na kterém hostovali Ariana Grande či Elton John, a kdyby byly otevřené kluby, rovnou by do nich deska zamířila. Jak ve své recenzi napsal Filip Pešta, její energicky nadupané taneční skladby vlezou okamžitě pod kůži. A není divu, vždyť o produkci nahrávky se postarali vyhledávaní Skrillex a Ryan Tedder.

RECENZE: Lady Gaga se na novém albu pere se životem a tančí

Billie Eilish

Billie Eilish asi nemusíme představovat. Pravděpodobně nejslavnější teenagerská zpěvačka si na loňském předávání cen Grammy odnesla pět sošek a na další má zálusk letos. A to například se singlem No Time To Die, který se nejenže dostal v britské chart na první místo, ale zazní také v novém bondovském stejnojmenném filmu. Kromě něj však hudebnice vydala i několik dalších písní, jako My Future nebo Therefore I Am.

Taylor Swift

Do jisté míry by se dalo říci, že Taylor Swift loni hudební scénu ovládla. Bez jakékoliv propagace totiž vydala hned dvě alba, obě navíc slavily nejen u jejích fanoušků, ale také u kritiků obrovský úspěch. S Folklore zpěvačka dokonce pokořila rekord na Spotify, co se nejstreamovanějšího alba v den vydání týče. Stejně jako Eilish je i Swift nominovaná na Grammy, získat může šest sošek gramofonů.

RECENZE: Rok 2020 z Taylor Swift smyl pompéznost popu. Novinka Evermore je pestřejší než mladší sestra Folklore

Dua Lipa

Dua Lipa patří mezi největší hvězdy současnosti. S Miley Cyrus minulý rok vydala song Prisoner, v jeho závěru pak fanoušky potěšila reedicí desky Future Nostalgia, v rámci které přinesla remixy, na nichž spolupracovala s Madonnou nebo třeba s Missy Elliott. Billboard ji pak ocenil Powerhouse Award za muziku, která dominuje jak prodejům, tak streamováním i v rádiích. Deníkem Time pak byla Dua Lipa zařazena na list největších influencerů současnosti.

Text: Andrea Štipčáková, foto: proma interpretů
Témata: LP, Miley Cyrus, Dua Lipa, Taylor Swift, Lady Gaga, Billie Eilish

zavřít