BIZÁR: Madonna Mia! Z Madonny je Mad Donna

Vydáno 12.11.2022 | autor: redakce

V posledních týdnech, zdá se, jako by se Madonna dočista zbláznila. Na své sociální sítě posílá jednu odvážnou fotografii za druhou a fanoušci se ptají, zda má vůbec nějaké hranice. A že jde o promo vydání limitované vinylové série jejího alba Erotica, které letos slaví třicet let? Příznivci čtyřiašedesátileté divy se shodují, že co je moc, to je moc.

BIZÁR: Madonna Mia! Z Madonny je Mad Donna BIZÁR: Madonna Mia! Z Madonny je Mad Donna

Madonna v říjnu oslavila třicáté výročí vydání alba Erotica, na němž každá jednotlivá skladba zkoumá jinou stránku sexuality, většinou ve spojení se sexuálními vztahy. A tak není divu, že jím v devadesátých letech vzbudila rozruch. Na poslední chvíli bylo tehdy zaraženo vydání disku s fotografií, na kterém zpěvačka cucá palec Naomi Campbell. Údajně za ukázání své nožky modelka dostala tři miliony korun. No a proč CD s fotkou stáhli? Vysvětlení bylo jednoduché: obrázek byl až moc explicitní.

RECENZE: Madonna jako tajná agentka Madame X nabízí instantní zážitek na jeden poslech

I přesto se v černobílé verzi objevil ve zpěvaččině knize Sex. Nyní, o třicet let později, se Madonna výročí alba rozhodla oslavit tím, že ho vypustí znovu ven v limitované edici ve formě vinylu s titulní písní a dvěma dalšími mixy stejné skladby, s původním obrázkem na obalu. No, a aby ho pořádně zapromovala, nebála se svléknout.

Na svých sociálních sítích zveřejnila hned několik fotografií, na kterých je téměř nahá. Bradavky jí zakrývají pouze emotikony. Nejspíše proto, aby Instagram její účet úplně nezrušil. Širokou veřejnost však Madonna dokázala i tak pobouřit. Cíl byl splněn. O interpretce se okamžitě začalo psát. Spíše však v tom negativním smyslu.

Otázkou tedy je, zda si tím spíše neuškodila. Příznivci hudebnice se ptají, jestli se Madonna nezbláznila. Naráží i na její další excesy, jako dříve publikované odhalené fotografie, přebarvení vlasů narůžovo, používání instagramových filtrů tak, aby na snímcích vypadala přinejhorším jako čtyřicátnice nebo její oznámení na TikToku, že je vlastně bisexuální. I když ani tady člověk neví, zda si spíše nedělala srandu.

Madonna se snaží získat zpět lesk dob dávno minulých, v současnosti však její vystupování působí příliš lacině a nevhodně. Trocha soudnosti by Madonně neuškodila. Přeci jen jí už táhne na šestašedesát. A tak možná kdyby vinyl zapromovala trochu „normálnější“ cestou, dočkala by se mnohem pozitivnějších ohlasů.

red, foto: IG Madonna
Témata: Madonna, Erotica, výročí, fotografie, nahota

zavřít