BIZÁR TÝDNE: Kříženec delfína s Hitlerem nahrál album. Je mi to jedno, vzkazuje Adolfeen na debutu

Vydáno 27.01.2021 | autor: redakce

Dalším z produktů doby koronavirové se stal maňásek Adolfeen, který rapuje sprostě a s německým přízvukem. Vymyslel ho DJ Roxtar, jenž stejně jako další muzikanti přišel v březnu 2020 ze dne na den o práci. Pod pseudonymem MC Adolfeen nyní vydává album Je mi to jedno.

BIZÁR TÝDNE: Kříženec delfína s Hitlerem nahrál album. Je mi to jedno, vzkazuje Adolfeen na debutu BIZÁR TÝDNE: Kříženec delfína s Hitlerem nahrál album. Je mi to jedno, vzkazuje Adolfeen na debutu

První skladbu od plyšového rapujícího delfína vydal DJ Roxtar v lednu 2020. Singl Nečum na mě má dodnes necelé tři miliony shlédnutí a publiku představil hlášku „nečum na mě“, která měla během dalších pár měsíců zlidovět.

BIZÁR TÝDNE: Kříženec delfína s Hitlerem nahrál album. Je mi to jedno, vzkazuje Adolfeen na debutu

Prvním velkým hitem MC Adolfeena se totiž stala skladba Corona Firus, jejíž sledovanost rychle nabrala trajektorii virálního hitu. Vyšla v březnu jen pár dní po prvním vyhlášení zákazu shromažďování a dnes má téměř tři a půl milionu zhlédnutí.

Nyní MC Adolfeen vydává celé album, jmenuje se Je mi to jedno a obsahuje jedenáct skladeb. Je to první „velké“ album i pro samotného DJe Roxtara. „Poprvé v životě – a doufám, že ne naposledy – jsem vytvořil plnohodnotné album, kde se skrze toho delfína můžu vyjádřit nejen pomocí beatů, ale také jako člověk, který sděluje svůj nelehký příběh a zkušenosti,“ přibližuje nahrávku Roxtar, vlastním jménem Dominik Turza.

„Nikdy by mě nenapadlo, že maňásek na ruce pro mě bude vstupenka do opravdového světa hudební produkce, natož že o mě projeví zájem Supraphon,“ dodává Turza, který dříve spolupracoval například s Pražským výběrem.

„Dominika jsem vždycky obdivoval a budu obdivovat za to, že je jeden z mála dýdžejů, který opravdu na tu DJ techniku hraje, a vždycky jsem v úžasu sledoval rytmus, hbitost a hlavně obsah, co za DJ pultem vytváří. Tak jsem si říkal, že ten kluk s náma musí hrát, protože je kombinací hudebníka, instrumentalisty a dýdžeje,“ říká o Roxtarovi zpěvák a producent Michael Kocáb.

Na nahrávce Je mi to jedno hostuje Kapitán Demo, který tak vůbec poprvé přistoupil na featuring. Na albu se podílel také Jakub Vejnar, basista Anety Langerové nebo Davida Kollera, o mastering se postaral producent Ecson Waldes.

red, foto: archiv umělce
Témata: DJ Roxtar, MC Adolfeen, Dominik Turza, Pražský výběr, Michael Kocáb, Kapitán Demo

 

 

zavřít