BIZÁR TÝDNE: Rammstein a středověká hudba? Proč ne, řekl si hudební génius Algal The Bard

Vydáno 09.06.2021 | autor: redakce

Kdybychom se vás ještě před pár dny zeptali, jestli jdou dohromady metaloví Rammstein a středověká hudba, pravděpodobně byste nám rázně odpověděli "ne". O opaku však všechny přesvědčil hudební génius Algal The Bard, která právě tyto dva zdánlivě nesourodé styly spojil.

BIZÁR TÝDNE: Rammstein a středověká hudba? Proč ne, řekl si hudební génius Algal The Bard BIZÁR TÝDNE: Rammstein a středověká hudba? Proč ne, řekl si hudební génius Algal The Bard

Hudební mág Algal The Bard se rozhodl, že si vyšlápne na singl Du Hast, který Rammstein vydali v roce 1997 na své druhé studiové desce Sehnsucht. Ve vizuálu songu se členové metalové formace stylizují do starosvětských mafiánů a vypráví příběh o pomstě a zradě. Mnozí dodnes skladbu řadí mezi nejlepší americké kapely.

Možná právě proto si ji k nahrání cover vybral Bard, jenž pomocí středověkých nástrojů, jakými jsou loutna, pikola či niněra oblékl skladbu do zcela nového kabátu. A výsledek je doslova magický!

Pokud se vám předělávka slavného songu líbí, určitě stojí za to poslechnout si i další Bardovy covery. Najdete mezi nimi mimo jiné píseň Hallowed Be Thy Name od Iron Maiden, The Unforgiven od Metalliky či dokonce The Final Countdown od Europe.

red, foto: Youtube
Témata: Algal The Bard, Rammstein, Du Hast

zavřít