G-Eazy míří do Prahy: Připomeňte si TOP 5 nejlepších skladeb rapového elegána

Vydáno 04.05.2018 | autor: Daniel Nádler

G-Eazy na rapové scéně zaujal nejedním hitem. Elegán s podmanivým hlasem a vizáží Johna Travolty z ikonické Pomády dokázal mnohokrát fanoušky překvapit. Už 11. května se v rámci své The Beautiful & Damned Tour představí i v pražském Foru Karlín. Připomeňte si pětici jeho nejlepších skladeb. 

G-Eazy míří do Prahy: Připomeňte si TOP 5 nejlepších skladeb rapového elegána G-Eazy míří do Prahy: Připomeňte si TOP 5 nejlepších skladeb rapového elegána

 

Been On

Singl Been On pochází z desky These Things Happen. Právě toto album odstartovalo G-Eazyho kariéru a zapsal se jím mezi prvoligové rappery. Ač starší skladba, v uších fanoušků rezonuje doteď. Gerald zde dává sbohem svým začátkům v branži, všechny kroky nováčka má úspěšně za sebou a zapisuje se do srdcí tisíců fanoušků. Píseň klasického rapového rázu s lehce temnou atmosférou je jednou z těch nejpovedenějších.

Na co se těšit v květnu: Do Česka míří Enrique Iglesias, Anastacia i hvězdy devadesátek, Tři sestry oslaví 33 let

Fly Away

Gerald nám vypráví o bolestivém vztahu s expřítelkyní Devon Baldwin. Pokud jste si mysleli, že toto téma je otřepané klišé. G-Eazy vám ukáže, že ho lze uchopit i zajímavě. Fly Away srší emocemi, které jsou znát i na jeho hlase a právě tento fakt přidává písni na síle. Žít život americké rapové hvězdy bývá často vysilující a v mžiku vás něco svede z cesty. Možná proto G-Eazy v opojení žiznících žen, drog a spousty pokušení nezvládl ukočírovat svůj již bývalý vztah. Avšak přesto přeje své přítelkyni jen to nejlepší.

Everything Will Be OK

Dlouho očekávané album When It’s Dark Out prozradilo o G-Eazym, že jeho hudba umí být i mnohem temnější, než by se mohlo zdát. Ze skříně vytáhl všechny své kostlivce a odkryl doposud neznámá tajemství. V písni Everything Will Be OK nahý ukazuje světu svou minulost v čiré podobě. Vrací se zpátky do svých raných let. Vypisuje ze sebe vzpomínky a v průběhu skladby každou svou slokou zachází hlouběji do svých ran. Vyvrcholení vám vžene slzy do očí. Geraldovy vyprávěcí schopnosti jsou velkým plusem. Vkusně vybraná zpěvačka Kehlani se ujímá refrénu a doplňuje tím velmi decentní song.

Me, Myself & I

Hit globálních měřítek, o jehož úspěšnosti nemá smysl debatovat. Popový nádech se písni nedá odepřít a refrén je víc než chytlavý. Avšak G-Eazy stále drží laťku velmi dobře napsaného textu. Vypořádává se s daní, kterou sláva a úspěch přináší, což je ztráta soukromí. Námět je podobný skladbě Sad Boy, kde taktéž touží po chvilkách samoty a odloučení. Působivý hit ovládl internet se stovkami milionů zhlédnutí. Boural světové žebříčky a stal se sedmkrát platinovým.

I Mean It

Ne nadarmo se říká, že raná tvorba umělců je mnohokrát tou nejpovedenější. Již zmíněná deska These Things Happen vznikla jako první komerční projekt pod Geraldovým dohledem. Upsal se major labelu a započal profesionální kariéru umělce. Skladba I Mean It je plná sebevědomých řečí, které k rapu neodmyslitelně patří. Nicméně G-Eazy je podává chladným přednesem. Mrazivé slovní smyčky vás dostanou. Celou skladbu podtrhuje velmi zdařilý a zvláštní videoklip. Věřte, jakmile G-Eazy něco řekne, tak to myslí smrtelně vážně.

"If I ever said I'm never scared
Just know I mean it"

text: Daniel Nádler

Témata: G-Eazy, rap, Forum Karlín

zavřít