Koncerty v Británii v roce 2024. Za kým se vyplatí vycestovat?

Vydáno 26.01.2024 | autor: iREPORT

Pokud nepovažujete Velkou Británii za zemi s vůbec nejlepší hudební scénou na světě, nemůžete alespoň popřít, že v tomto ohledu patří „UK“ k zemím nejvýznamnějším. Odráží se to i na množství koncertů. Téměř žádný významný umělec nemůže Velkou Británii na své tour vynechat. Na koho se těšit v roce 2024?

Koncerty v Británii v roce 2024. Za kým se vyplatí vycestovat? Koncerty v Británii v roce 2024. Za kým se vyplatí vycestovat?

Objeví se Rolling Stones?

Začněme jednou kapelou, jejíž tour ještě nebyla definitivně potvrzena. Začíná se ale proslýchat, že „kameny“ se opět předvedou fanouškům. Jak ale členové kapely a jejich okolí s nadsázkou říkají, záleží na tom, jestli ještě „budou schopni stát na nohou“. I když Mick Jagger a jeho kolegové dokážou vzdorovat času, osmdesátka je, zdá se, věkem, který si i na této nestárnoucí kapele začíná vybírat svou daň. Elán ale žádnému ze současných členů kapely nechybí. Kapela letos nečekaně vydala své již 24. studiové album, což si koncertní šňůru minimálně po domovské Velké Británii nepochybně zaslouží.

Tour nově potvrdila kapela Green Day

Horkou novinkou je oficiální potvrzení koncertní šňůry po Velké Británii kapelou Green Day. Ta si vrchol celosvětové slávy prožila v nultých letech tohoto století s albem American idiot. Konkrétní zastávky tour, která mimo Velké Británie zavítá i do dalších evropských zemí, budou postupně oznamovány. Z toho lze usuzovat, že koncerty se uskuteční spíše v průběhu léta či ve druhé polovině roku.


Olivia Rodrigo na GUTS world tour

Olivia Rodrigo je velmi mladá popová zpěvačka, která v mnohém připomíná Avril Lavigne. Olivii Rodrigo je 20 let, přesto už za sebou má několik energických hitů, které dobyly hudební žebříčky nejhranějších hitů po celém světě. Díky tomu si zpěvačka může dovolit uspořádat hned čtyři po sobě jdoucí koncerty v londýnské O2 Aréně v týdnu od 14. do 18. května 2024. Jestliže na Olivii Rodrigo nebo kterýkoli jiný koncert do Velké Británie chcete zavítat, nezapomeňte si sjednat pojištění do zahraničí. Jde o produkt, který vás může v zahraničí ochránit mimo jiné před vysokými výdaji za případnou lékařskou péči.


Legendární Bryan Adams se zastaví nejen v Londýně

Bryan Adams se může pochlubit mnoha nestárnoucími hity. Ty nejlepší z nich vyšly již v 80. a 90. letech. Zpěvák je ale dodnes aktivní a na další koncertní šňůru vyrazí v roce 2024. Plynule naváže na své koncerty z konce roku 2023, během kterých plánuje zastávku i v Praze. Těšit se můžete na kvalitní hudbu i precizní zpěv. Ze show tohoto umělce nikdo nemůže odejít zklamaný.

Bryan Adams zvládne hned tři koncerty v Londýně (od 13. do 15. května 2024), poté se v rámci UK ještě zastaví v Coventry, Sheffieldu, Cardiffu a Belfastu.


Taylor Swift je na roztrhání

Možná vůbec nejúspěšnější zpěvačka současnosti, Taylor Swift, má na rok 2024 v plánu velkou koncertní šňůru po Evropě. Čtyři koncerty zvládne v Londýně (dva v červnu a dva v srpnu), dva v Liverpoolu a Edinburghu, jeden přidá v Cardiffu (všechny v červnu).

PR / foto: pexels

zavřít