TOP 10 tipů na hudební vánoční dárky: Upomínka Freddieho Mercuryho, ponožky s Beatles i lístky na Žebřík

Vydáno 10.12.2018 | autor: Jitka Fialková

Lámete si hlavu, čím letos o Vánocích obdarovat své blízké? Pak věřte, že hudebně zaměřený dárek potěší bez ohledu na pohlaví nebo věk. Připravili jsme pro vás seznam tematických věcí, kterými u stromečku zaručeně zabodujete.

TOP 10 tipů na hudební vánoční dárky: Upomínka Freddieho Mercuryho, ponožky s Beatles i lístky na Žebřík Queenonline.com


VSTUPENKY NA VYHLÁŠENÍ CEN ŽEBŘÍK

Anketa Žebřík se v příštím roce uskuteční už posedmadvacáté. Vítězové převezmou ceny 8. března v plzeňském DEPO2015. Slavnostním večerem provedou Jakub Kohák a Iva Pazderková. Vystoupí Tomáš Klus, Divokej Bill, Mydy Rabycad, Vladimír Mišík, Gaia Mesiah a další. Právě teď je ideální příležitost pořídit si vstupenky za výhodnou cenu. K dispozici je třeba vánoční VIP balíček pro dva. Zahrnuje přístup do VIP sektoru, bezplatnou konzumaci piva, vína a nealkoholických nápojů ve VIP Lounge, kde se budou pohybovat i účinkující, a parkování v místě konání. Tento set pořídíte za 1 690 korun, tedy o 290 korun levněji. Tyto i další limitované edice vstupenek seženete na Plzenskavstupenka.cz, Ticketmaster.cz, Ticketstream.cz, Goout.net a Ticketlive.cz.

SOUTĚŽ: VIPka na Žebřík


PONOŽKY PRO BEATLES NADŠENCE A PŘÍZNIVCE WIZE KHALIFY

Vtipným a přitom praktickým dárkem může být jedinečná kolekce ponožek. Letos uplynulo padesát let od uvedení animovaného snímku Yellow Submarine s hudbou The Beatles. K tomuto výročí můžete pořídit buď jednotlivé páry unisexových i dětských ponožek, nebo luxusní balení ve třech variantách. Pokud sháníte dárek pro fanouška současné muziky, mohli byste mu udělat radost pestrobarevnými ponožkami, kalhotkami nebo trenýrkami navrženými samotným americkým rapperem Wizem Khalifou.

TOP 10 skladeb Johna Lennona: Beatles, společenské apely, halucinogenní obrazy i láska k Yoko Ono

Facebook Happy Socks


LÍSTKY DO KINA - PREMIÉRU BUDE MÍT ROCKETMAN NEBO THE DIRT

Blýsknout se můžete i poukázkou do kina. V příštím roce se na plátnech dočkáme životopisného filmu Rocketman v hlavní roli s Taronem Egertonem. Název jasně odkazuje k singlu Rocket Man (I Think It's Going To Be a Long, Long Time) sira Eltona Johna. Právě o něm snímek pojednává. Premiéru by mělo mít i drama The Dirt. Představí skutečný příběh americké kapely Mötley Crüe. Obdarovaný si může v kině zpříjemnit i konec roku. Třeba u koncertu The Doors: Live at Bowl '68 - letos je to padesát let, kdy se uskutečnil a u této příležitosti byl jeho záznam remasterován.


PRO TOHO, KDO PODLEHL FILMU BOHEMIAN RHAPSODY

U filmů ještě chvíli zůstaneme. Konkrétně u letošního hudebního trháku Bohemian Rhapsody. Někdo z rodiny nebo váš kamarád se ho nemůže nabažit? Pořiďte mu třeba soundtrack, jedinečnou autorizovanou knihu o jeho vzniku od Owena Williamse, sošku Freddiho Mercuryho, hrací karty Queen, triko nebo mikinu. Výběr předmětů s tematikou snímku režiséra Bryana Singera je opravdu široký.

TOP 10 písní Freddieho Mercuryho: Fenomenální zpěvák ovládal rock, pop, operu i sportovní hymnu


NA KONCERTECH JAKO DOMA SE ZDRAVÝM SLUCHEM

Vašemu parťákovi na hudební akce nastaly rodičovské povinnosti? Možná by mohl vyrazit i s potomkem, když mu pro něj darujete protihluková sluchátka. Sluch by si měli chránit ale také dospělí. Zvlášť, pokud nemine týden, aby nezašli na nějaký koncert. Se speciálními špunty se nikdo nemusí obávat následného zvonění v uších.


BALÍČEK EVOLUCIE

Skupina Lucie je definitivně zpět. Skalním příznivcům by v poličce nemělo chybět nové CD EvoLucie. Můžete ho doplnit vstupenkami na některé z halových vystoupení pro listopad 2019. V plánu je deset zastávek - třeba Hradec Králové, Liberec, České Budějovice nebo Olomouc. Ještě před tím, 20. června, zahraje kapela v Plzni pod širým nebem v amfiteátru Lochotín.


KNIŽNÍ EDICE IKONY - PRINCE, DAVID BOWIE, AMY WINEHOUSE A GEORGE MICHAEL

Pro milovníky tvorby Prince, Amy Winehouse, George Michaela nebo Davida Bowieho je jako dělaná zbrusu nová knižní edice Ikony. Každému z umělců byla věnována jedna publikace. Kdo by řekl, že George Michael zvládl denně vytáhnout i 25 jointů. To Prince se drogám i alkoholu striktně vyhýbal. Texty jsou doplněny poutavými fotografiemi, přehledem vydaných alb a získaných ocenění. Ke každému svazku patří i DVD s krátkým dokumentem.


NÁRUŽIVÝM KYTARISTŮM

Pěknou vánoční krabičkou s deseti trsátky potěšíte každého kytaristu. Nebo co taková sada trsátek s motivem Jimiho Hendrixe či Billyho Gibbonse? Seženete i designy kapel AC/DC nebo Guns N'Roses. A možná by se hodil i nový popruh. Struny se nikdy neztratí.


EXKLUZIVNÍ CD BOX - RADIM HLADÍK: MÁ HRA

Už dva roky tu s námi není Radim Hladík. Jeho nahrávky z let 1969 až do závěru života byly letos vydány jako komplet pod názvem Má hra. Obsahuje čtyři CD, tematicky rozdělené - Blue Effect, Spolupráce, Filmy a Projekty. K vytvoření této jedinečné kompilace přispěla rodina Radima Hladíka, jeho kolegové a přátelé. Některé ze záznamů nebyly nikdy dříve zveřejněny. Speciálním bonusem je píseň Probuzení. K původnímu kytarovému studiovému záznamu Radima Hladíka připojil text a zpěv Michal Hrůza, vokály doplnil Pavel Bohatý. Rytmiku nahráli spoluhráči z Blue Effectu Vojtěch Říha a Václav Zima.

Poctu Radimu Hladíkovi vzdali v pražské Arše Michal Pavlíček, Michal Prokop i Jaroslav Hutka


VSTUPENKY NA KONCERT JAMIROQUAI V PRAZE

Velká funky-jazzová show se odehraje 25. května v pražské O2 areně. Na pódiu to rozjedou britští Jamiroquai v čele s Jasonem Kayem. Na scéně se pohybují už 26 let. Kdo by neznal hity jako Seven Days is Suny June, Cosmic Girl nebo Little L. Vstupenky na koncert jsou právě v prodeji.

Text: Jitka Fialková

Témata: Vánoce, dárky, Žebřík, Radim Hladík, Elton John, Bohemian Rhapsody, Jamiroquai, Prince, David Bowie, George Michael, Amy Winehouse, Beatles

zavřít